3 vloeren voor in de horeca keuken

0

Een horeca vloer, met name in de keuken, moet aan diverse eisen voldoen. Zo moet het bijvoorbeeld vloeistofdicht zijn en een goede antislip laag bevatten. Er zijn diverse vloeren die geschikt zijn voor de horeca keuken, die vaak ook in diverse kleuren geplaatst kunnen worden zodat het past bij je bedrijf. Nieuwsgierig geworden naar geschikte vloeren? Lees er dan meer over in dit artikel!

1. PVC vloer

Een zeer geschikte horeca vloer is de PVC vloer. Deze vloeren zijn geschikt omdat ze brandveilig zijn en een antislip-oppervlak hebben. Daarnaast zijn ze ook slijtvast (er valt namelijk nog weleens wat) en isoleren ze goed. Een PVC vloer is voornamelijk te omschrijven als een sterke vloer, die dus wel tegen een stootje kan. In een horeca keuken wordt er veel gelopen en krijgt de vloer te maken met zowel scherpe voorwerpen, zoals een vallend mes, als etenswaren en oliën bijvoorbeeld. De levensduur van deze vloeren is lang en het onderhoud is ook gemakkelijk. Echter moet deze vloer wel vloeistofdicht worden gelegd en moeten alle gaten en kieren worden gedicht voor gebruik. Dit is nodig om rot en schimmel te voorkomen in hoeken waar je niet bij kunt en het toetreden van muizen te verminderen. Deze vloer voldoet aan de HACCP-norm, waaraan elke vloer in de horeca moet voldoen.

2. Kunststof gietvloer

Hygiëne in de horeca, vooral in de keuken is erg belangrijk. Een kunststof gietvloer is hiervan een ideaal voorbeeld: de samenstelling zorgt namelijk voor een gemakkelijk schoon te maken (en te houden) vloer. Een gietvloer heeft normaliter een redelijk lange droogperiode maar door de samensteltelling van de kunststof gietvloer is dit droogproces een stuk sneller en kan de keuken na korte tijd weer open! Een gietvloer is in het algemeen naadloos en dus perfect voor een optimale hygiëne (vuil kan zich nergens ophopen), daarnaast is het ook duurzaam en is het goed bestand tegen diverse temperaturen.

3. Rubberen vloer

De voornaamste eisen voor een vloer in de horeca keuken zijn de waterdichtheid en hoe slijtvast de vloer is. Een rubberen vloer in de vorm van vloertegels zijn geluiddempend, vloeistofdicht, hygiënisch en hebben een goede antisliptextuur. Daarnaast is een rubberen vloer ook brandvertragend, gemakkelijk schoon te maken en zeer ergonomisch. Een rubberen vloer is veerkrachtig en daardoor een erg fijne ondergrond voor keukenpersoneel dat vaak lange dagen maakt, waarbij men enkel en alleen staat.

Het is dus belangrijk dat een horeca vloer aan de HACCP-norm voldoet en dat het zowel hygiënisch als veilig is om op te werken. Kies een vloer die het meest past bij de stijl van het restaurant en werk schoon en veilig verder in de keuken!

Blogbeheerder van Werkveiligheidswijzer

Leave A Reply