Tips voor het kopen van de juiste werkschoenen

0

Zijn je huidige werkschoenen versleten en aan vervanging toe? Of zoek je naar de juiste werkschoenen voor je nieuwe beroep? Dan is het belangrijk om rekening te houden met een aantal punten. Zoals de verschillende types, normeringen, merken en pasvormen. Het kopen van goede werkschoenen is niet zo gemakkelijk als dat het lijkt. Daarom geven we in dit artikel handige tips om de juiste werkschoenen aan te schaffen.

S1, S2, S3: Welke normering werkschoenen?

Als je zoekt naar goede werkschoenen die veiligheid en comfort bieden is het belangrijk om op een aantal punten te letten. Een van de belangrijkste aandachtspunten is de normering. Tijdens je zoektocht zal je namelijk te maken krijgen met verschillende normen die elk andere eigenschappen hebben. Verdiep je daarom in welke specificaties jouw werkschoenen nodig hebben. Vraag het aan je werkgever of zoek op beroep. Werkschoenen zijn verkrijgbaar met verschillende normeringen. Hieronder hebben we de verschillende normeringen met eigenschappen voor je op een rijtje gezet.

S1 normering

Werkschoenen met een S1 normering voldoet aan alle basiseigenschappen, zoals een gesloten hiel en een beschermende neus. Deze schoenen met de lichtste normering zijn perfect voor werkzaamheden in het magazijn, transport of in de horeca.

S2 normering

Naast dezelfde basiseigenschappen als S1 werkschoenen zijn deze werkschoenen ook waterbestendig. Werkschoenen met een S2 normering kunnen goed tegen water. Bij werkzaamheden met machines (zoals metaal) wordt er vaak voor S2 werkschoenen gekozen. Verder zijn deze werkschoenen, net als bij een S1 normering, geschikt voor horeca, transport en magazijn werkzaamheden.

S3 normering

Naast dezelfde eigenschappen als bij S2 hebben werkschoenen met een S3 normering ook een antiperforatiezool. Bij werkzaamheden in de bouw zijn S3 werkschoenen dan ook absoluut een must. Verder zijn deze schoenen bij vrijwel alle werkzaamheden inzetbaar.

ESD normering

De afkorting ESD staat voor Electro Static Discharge. Werkschoenen met deze normering voorkomt elektrische ladingen. Bij een werkomgeving waar je te maken kunt krijgen met elektrische ladingen zijn deze werkschoenen een verstandig keuze.

Handige tips voor het aanschaffen van de juiste werkschoenen

Weet je welke normering werkschoenen je nodig hebt? Dan wordt het tijd om op zoek te gaan naar de comfortabele en goede werkschoenen. Hieronder hebben we een aantal tips op een rijtje gezet die wellicht van pas komen tijdens je zoektocht.

  • Werk je buiten? Of heb je te maken met water op de werkvloer? Dan is het verstandig om te kiezen voor waterbestendige veiligheidsschoenen. Dit zorgt ervoor dat je geen natte voeten krijgt.
  • Draag werksokken. Het dragen van werksokken in je werkschoenen is een perfecte combinatie. Werksokken zorgen ervoor dat je comfortabeler langer kunt lopen of staan.
  • Kies voor kwaliteit. Als het om werkschoenen gaat is het verstandig om te kiezen voor een bekend merk, zoals HKS of Elten. Beide topmerken staan bekend om de hoge kwaliteit en het aangename draagcomfort.
  • Zoek werkschoenen die perfect aansluiten. Het is ontzettend belangrijk om op zoek te gaan naar een paar schoenen die perfect aansluiten op je voeten. Heb je brede voeten? Dan zijn hier speciale schoenvormen voor. Zo ook voor andere type voeten bestaan er speciale veiligheidsschoenen.

Blogbeheerder van Werkveiligheidswijzer

Leave A Reply