Beveiligingsbedrijven kiezen? Deze 7 tips helpen je op weg

1

Waarschijnlijk ken je het gezegde wel: “Hoe later op de avond, hoe schoner volk”. Maar als het gaat om beveiliging zou er hier een (alarm)belletje moeten gaan rinkelen. Ongenode gasten wil je ‘s avonds of ‘s nachts niet in de buurt van je winkel of bedrijf hebben. Overigens geldt dit ook voor overdag, voor het beveiligen van gebouwen, objecten en personen. Wanneer je op zoek bent naar enige vorm van beveiliging, is het handig om te weten waar je op moet letten als je een beveiligingsbedrijf gaat kiezen. Om je op weg te helpen, volgen hier enkele tips:

 1. Welk type beveiliging heb je nodig?

  Beveiligingsbedrijven hebben vaak een specialisatie. Hierbij kun je denken aan allround beveiliging, surveillance en controle, object- en persoonsbeveiliging, beveiliging van een evenement, hondenbewaking of speurhonden, meldkamers en alarmopvolging, inbraak- of brandbeveiliging en diverse (ip) beveiligingssystemen.
 2. In welke regio heb je die beveiliging nodig?

  Niet alle beveiligingsbedrijven zijn in alle regio’s actief. Het is belangrijk daar op te letten.
  Wanneer je iets specifieks zoekt en het bedrijf is niet in jouw regio actief, dan moet je er rekening mee houden dat kosten daardoor kunnen oplopen.

 3. Wat is je budget?

  Gemak dient de mens, maar meestal niet de portemonnee. Alles wat je uitbesteedt kost geld. Dat is logisch en omdat prijzen kunnen verschillen, is het verstandig om bij meerdere bedrijven offertes aan te vragen. Sommige beveiligingsbedrijven bieden een standaard pakket en kunnen een pakket op maat maken, waar dan ook een prijskaartje op maat aan hangt.
  beveilgingsbedrijf 1

 4. Wat zoek je in een beveiligingsbedrijf?

  Als het gaat om beveiliging kun je wel stellen dat je betrouwbaarheid zoekt. Een graadmeter kan de jarenlange ervaring van een bedrijf zijn. Dat een bedrijf meerdere skills in huis heeft of zich juist heeft gespecialiseerd, kan een rol spelen in het maken van je keuze. Is het bedrijf vernieuwend in beveiligingsmethoden? Al je wensen en eisen aan beveiliging spelen een rol. Aan het bedrijf worden overigens ook eisen gesteld. Door middel van allerlei certificeringen, zoals het Keurmerk Beveiliging, weet je dat je met een betrouwbaar bedrijf te maken hebt.

 5. Wat zeggen anderen over het bedrijf?

  Wanneer een bedrijf referenties of recensies op zijn website heeft staan, kun je die bekijken. Daar staan natuurlijk altijd positieve reacties op. Door het bedrijf op Google te onderzoeken, kom je misschien nog meer te weten.

 6. Alles in één?

  Wanneer een bedrijf een totaalpakket voor je heeft, is dat gunstiger dan wanneer je meerdere bedrijven inzet met elk hun eigen onderdeel voor beveiliging. Ten eerste heb je een totaalpakket en heb je geen zorgen dat je iets bent vergeten. Ten tweede heb je overzicht: je hebt met maar één aanspreekpunt te maken. Dat betekent: korte lijnen, snelle actie.Ten derde drukt het de kosten ten opzichte van het inschakelen en bekostigen van diverse bedrijven voor verschillende vormen van bewaking.

 7. Neem persoonlijk contact op

  Een keurmerk is belangrijk, jarenlange ervaring en specialisatie zijn dat ook. Maar het draait daarnaast om vertrouwen. Een offerte op papier gaat over geld, maar zegt je nog steeds niet alles. Door persoonlijk contact te hebben met een beveiligingsbedrijf maak je kennis met de mensen achter de website. Stel al je vragen en laat het bedrijf je goed informeren. Belangrijk is ook dat het bedrijf op jouw locatie komt. Laat zien wat je wensen zijn. Er moet goed naar je wensen worden geluisterd. Op locatie kan het beveiligingsbedrijf inventariseren wat de mogelijkheden zijn. Er wordt gekeken naar de waarde van zowel het pand als de aanwezige voorraden en boedel. Zo wordt het beveiligingsplan op jouw situatie afgestemd. En je kunt het bedrijf laten onderbouwen waarom zij bepaalde keuzes voor het plan heeft gemaakt.

Alleen zo kom je erachter met welk beveiligingsbedrijf je door één deur kunt gaan.

Blogbeheerder van Werkveiligheidswijzer

Discussion1 reactie

 1. Goede tips voor bedrijven die opzoek zijn naar een beveiligingsbedrijf! Vooral door referenties na te gaan kan je al veel problemen voorkomen.

Leave A Reply