RVS werktafel biedt maximale hygiëne

0

Een must voor iedereen die in de keuken staat en de zaken graag hygiënisch houdt, is de RVS-werktafel. Deze metalen tafels zijn makkelijk grondig te reinigen om zo maximale hygiëne te bewerkstelligen in de keuken. Ideaal voor een schone keuken die aan de strengste eisen voldoet.

Strenge eisen

Een roestvrijstalen (RVS) werktafel van horecacentrumbrabant.nl heeft een glad oppervlak dat makkelijk schoon is te houden en ook makkelijk schoon is te maken. Daarmee kunnen professionele keukens beter aan de strenge HACCP hygiëne regels voldoen. De tafels voldoen aan de belangrijke HACCP norm. Naast hygiënisch zijn de RVS-werktafels ook nog eens ijzersterk. Je kunt ze niet kapot krijgen.

Schoonmaken

Het werkblad van de tafels kun je het beste schoonmaken met water en een licht sopje. Er zijn ook speciale RVS reinigers te koop voor de tafels. Gebruik geen schuursponsjes en staalborstels bij het schoonmaken, want die kunnen de bovenste laag beschadigen. Hetzelfde geldt voor bijtende stoffen en zouten. Benieuwd naar hoe je bevordering van veiligheid kunt waarborgen? Bekijk deze inspiratie. Een RVS werktafel is niet alleen handig voor de hygiëne, maar denk ook eens aan een spoeltafels.

Opbergruimte

RVS werktafels zijn er in vele varianten. Vele bieden aan de onderkant opbergruimte voor bijvoorbeeld keukenapparatuur of – spullen. Een RVS werktafel voldoet aan de HACCP- norm en dat is belangrijk omdat iedere horecagelegenheid hieraan moet voldoen. HACCP staat voor Hazard Analysis Critical Control Points of in gewoon Nederlands gevarenanalyse en kritische controlepunten. Er zijn twee manieren om aan de HACCP-regels te voldoen: gebruik een goedgekeurde hygiënecode van de sector waarin je werkt, zoals die van Koninklijke Horeca Nederland, of maak je eigen plan als de al bestaande hygiënecode niet werkt voor jouw bedrijf.

HACCP plan maken

Wil je zelf een plan maken, dan moet je voldoen aan zeven basisbeginselen van HACCP. Kijk naar alle potentiële gevaren en stel de kritische beheerspunten (CCP’s) vast. Dit zijn de punten in het proces waar je een risico kan voorkomen of beperken. Geef per CCP de kritische grenzen aan, stel vast hoe de CCP’s bewaakt ofwel “gemonitord” worden, leg per CCP de correctieve acties vast die moeten leiden tot herstel van de veiligheid en pas verificatie toe. Dit is een periodieke check om te kijken of de HACCP-aanpak goed werkt. Houd daarnaast ook documentatie en registraties bij. Leg vast wat je hebt aangepast en hoe. HACCP is een norm, maar geen verplicht certificaat of diploma. Je moet voldoen aan de in een HACCP beschreven maatregelen. De Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit controleert of het bedrijf voldoet aan de hygiënecode. Wie hier niet aan voldoet, kan een waarschuwing of een boete krijgen. Wie het heel bont maakt, moet zijn zaak sluiten.

Blogbeheerder van Werkveiligheidswijzer

Leave A Reply