Waarom je je bedrijfsverhuizing vaak beter uitbesteden kunt

0

Bij een bedrijfsverhuizing komt behoorlijk wat kijken. Voor de meeste mensen zijn de belangrijkste overwegingen bij zo’n verhuizing de kosten (1), de efficiëntie (2) en de veiligheid (3). Waarom werkt het voor de meeste bedrijven beter om hun bedrijfsverhuizing uit te besteden?

De kosten van een verhuizing lopen behoorlijk uiteen en zijn in de eerste plaats vooral afhankelijk van of je ervoor kiest om zelf te verhuizen of het uit te besteden. Voor hele kleine bedrijven is zelf verhuizen een goede oplossing, maar voor grote(re) bedrijven is het, mede omwille van de efficiëntie en veiligheid, vaak handiger om het uit te besteden.

Verzekerde inboedel en letselrisico

Wanneer je zelf verhuist, is de inboedel namelijk niet (automatisch) verzekerd. Mocht er dus iets misgaan, dan draai je zelf op voor de kosten. Kies je voor een verhuisbedrijf dat aangesloten is bij de Organisatie voor Erkende Verhuizers, dan zijn je spullen automatisch verzekerd. Maar er is meer dan alleen het risico op financiële schade.

Vervelender wordt het namelijk wanneer een van je werknemers gewond raakt of een blessure oploopt tijdens het verhuizen. Op de eerste plaats natuurlijk vervelend voor je werknemer, maar op de tweede plaats brengt het ook voor de organisatie kosten met zich mee. Deze werknemer moet rust houden en kan mogelijk een tijdje niet werken. In zo’n geval kunnen de kosten voor een bedrijf erg snel oplopen.

Uitbesteden is (kosten)efficiënter)

Ook omwille van de efficiëntie is het uitbesteden van een bedrijfsverhuizing handig. Het bedrijf kan dan namelijk zo lang mogelijk doorwerken in plaats van dat het tijd kwijt is aan het regelen van de verhuizing. Jullie doen waar jullie goed in zijn, dan doet het verhuisbedrijf dat ook. In de tijd dat jij doorwerkt en geld verdient, heb je de kosten van de verhuizing er waarschijnlijk al uit.

Kosten vergelijken

Wat kost een bedrijfsverhuizing dan zo ongeveer? Dat is deels afhankelijk van de mate van uitbesteden. Een goedkoop verhuisbedrijf rekent meestal rond de 1.000 euro voor een ‘gemiddelde’ verhuizing, terwijl een duurdere verhuisservice daar nog zo’n 500 euro boven zit.

Het loont vaak om online onderzoek te doen, meerdere offertes op te vragen en kosten te vergelijken – daarmee kun je flink besparen. Let bij het vergelijken van die offertes niet alleen op de prijs, maar vooral op wat er voor die prijs wordt aangeboden: helpt een organisatie je bij het plannen van de verhuizing? Is er eventuele (tijdelijke) opslagruimte?

Heb jij ervaring met bedrijfsverhuizingen en verhuisservices? Deel het met andere lezers in de comments!

Blogbeheerder van Werkveiligheidswijzer

Leave A Reply