Hoe gebruik je een mobiele compressor veilig?

0

Je kunt een mobiele compressor veilig gebruiken als je de volgende stappen volgt, ongeacht of je hem buiten of binnen gebruikt: Laad de compressor volledig op voordat je hem gebruikt; laat de tank leeglopen voordat je hem opbergt of vervoert; reinig de tank, slangen en riemen eenmaal per maand met een door de fabrikant aanbevolen reinigingsmiddel van hoge kwaliteit; vermijd lange perioden van continu gebruik gedurende een dag of langer. Natuurlijk zijn nog veel meer veiligheidsregels waar je misschien niet van op de hoogte bent en wel graag wilt zijn, neem deze eerst door voor je een mobiele compressor koopt. Met de tips zorg je ervoor dat het gebruiken van de machine op een veilige en juiste manier gebeurd.

Olievrij

Een olievrije compressor die geen olie nodig heeft en geen filter. De compressor olievrij gebruikt geen overtollige olie, zodat de tank schoon blijft. Dit scheelt onderhoud! Deze compressor maakt gebruik van olievrije technologieën om de prestaties en betrouwbaarheid te leveren die professionals nodig hebben. Ook is de olievrije compressor ontworpen om efficiënter en rendabeler te zijn. Hij verbruikt minder elektriciteit, stoot minder schadelijke gassen uit en is natuurlijk onderhoudsvrij. Dit resulteert in een stillere compressor, die minder onderhoud vergt en resulteert in een hogere efficiëntie in het hele huis.

Veiligheidsregels

Je kunt een draagbare luchtcompressor gebruiken voor verschillende klussen en/of projecten. Deze kan worden gebruikt om lucht op te slaan en te vervoeren, om gereedschap aan te drijven of zelfs om een luchttank bij te vullen. Voordat je met je eerste project begint, moet je weten hoe je jezelf en andere mensen veilig kunt houden in de buurt van de machine. Als je een draagbare compressor meeneemt dien je hiervan op de hoogte te zijn en de mensen om je heen ook. Denk hierbij aan het dragen van een veiligheidsbril, bescherm uw oren met gehoorbescherming en zorg ervoor dat de luchtinlaat goed is afgesloten. Probeer niet te dicht bij de motor te komen, zet hem op een zachte ondergrond zoals een matje of tapijt en vermijd gebruik op trappen. Op deze manier werkt u op een veilige manier. Vergeet niet na het gebruik van de machine deze weer goed op te bergen! Ben je benieuwd naar de voordelen van gereedschappen die door olie- of luchtdruk worden aangegeven? Lees hier.

Blogbeheerder van Werkveiligheidswijzer

Leave A Reply