Hoe kun je de veiligheid van het bedrijfspand verhogen? 3 onmisbare elementen!

0

Goede veiligheid van het bedrijfspand is een van de belangrijkste zaken waar je als ondernemer op moet letten. Nu is ‘veiligheid’ een breed begrip, en zijn er heel veel aspecten waar je aandacht aan moet besteden. Van het beschermen van bedrijfsgeheimen tot het regelen van fysieke veiligheid op de werkvloer – hoe maak je jouw bedrijf helemaal safe? In dit artikel bespreken we de drie grootste punten waar je op moet letten, als je jouw bedrijfspand wilt beveiligen.

#1: Veiligheid op de werkvloer

Ieder bedrijfspand moet aan strenge eisen voldoen. Die zijn vastgelegd in de Arbowet. Als ondernemer ben je verplicht om ervoor te zorgen, dat de werkomstandigheden van je werknemers veilig en gezond zijn. Zeker als je zij met risicovolle materialen werken, is dit punt van groot belang. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje. Naast het verzorgen van de veiligheid in het pand, is het ook verstandig om verzekeringen af te sluiten. Zo ben je als bedrijf beschermd tegen risico’s, mocht een van je werknemers toch een ongeluk krijgen.

#2: Beveilig het bedrijfspand tegen inbraak

In de meeste bedrijven liggen veel waardevolle zaken opgeslagen. Denk bijvoorbeeld aan grondstoffen, maar ook aan apparatuur, of aan gevoelige informatie. Het beveiligen van het bedrijfspand tegen inbraak is dan ook erg belangrijk. Veel bedrijven kiezen ervoor om werknemers te voorzien van ‘druppels’ of pasjes om toegang te krijgen tot het gebouw. Met eigen kaartprinters maak je gemakkelijk en snel identiteitspasjes voor je bedrijf. Zo weet je zeker dat er geen ongewenste personen het bedrijfspand binnen komen.

#3: Digitale veiligheid

Als ondernemer ben je constant bezig om je bedrijf te moderniseren. In de huidige situatie betekent dat ook dat er steeds meer online gewerkt wordt. Documenten delen, snel samenwerken, en overal ter wereld toegang tot belangrijke informatie: met de voortschrijdende techniek is het allemaal mogelijk. Maar de digitale revolutie en het gebruik van computertechnologie brengt niet alleen voordelen met zich mee: er komen ook risico’s bij kijken.

Het is daarom verstandig aandacht te besteden aan de digitale veiligheid van je bedrijf. Door de online informatie veilig te stellen en je bedrijf te beschermen tegen cyberaanvallen, neem je geen onnodige risico’s.

Een veilig bedrijfspand

Aandacht voor veiligheid is belangrijk voor ieder bedrijf. Besteed je voldoende aandacht aan de bovenstaande speerpunten, dan kun je jouw bedrijf veilig houden voor werknemers, en voor jezelf.

Blogbeheerder van Werkveiligheidswijzer

Leave A Reply