Wagenpark goed onderhouden; hoe doe je dat?

0

In de moderne wereld komt alles overal vandaan. Het nieuws komt van verscheidene plaatsen en landen, evenals de pakketjes die je bestelt. Deze pakketjes worden in landen als China en Amerika gemaakt en dan naar je voordeur vervoert. Dit gaat door middel van een aantal transportbedrijven, die met vrachtwagens een heleboel pakketjes tegelijk verplaatsen. Als de wagens niet in gebruik zijn, worden ze geparkeerd op het wagenpark van het logistieke bedrijf. Hier moeten de voertuigen ook goed onderhouden worden, evenals het wagenpark zelf. Maar hoe doe je dit nu op de juiste manier?

Een veilige werkplaats

Een goede werkplaatsinrichting bereik je niet door middel van een simpel stappenplan, want ieder bedrijf is geheel anders. Daarom is ook voor ieder bedrijf de ideale werkplaatsinrichting totaal anders. Gelukkig zijn er een handvol adviesbedrijven beschikbaar, die jou kunnen helpen je ideale werkomgeving te bereiken. Hierbij wordt rekening gehouden met onderhoudsplaatsen, kantoren en alle andere noodzakelijke dingen binnen je logistieke bedrijf. Er zijn ook andere diensten die deze adviesbedrijven kunnen geven. Zo kunnen ze je ook helpen met apparatuur en gereedschap die je mogelijk nodig zou kunnen hebben. De adviesbedrijven weten van alles af van de verschillende soorten gereedschappen en welke merken de beste prijs/kwaliteit relatie hebben.

Onderhoud

Sommige van deze adviesbedrijven gaan zelfs zo ver dat ze na het helpen met het inrichten van je transportbedrijf, je ook nog eens helpen bij het onderhouden van het bedrijf. Als een deel van je gereedschap kapot gaat, dan zijn er monteurs beschikbaar die alles in je bedrijf kunnen repareren. Het kan zelfs zo zijn dat er verrijdbare hefbrug nodig is om je wagenpark te onderhouden. Op deze manier zorg je ervoor dat je bedrijf erg soepel blijft lopen, zodat de bestelde pakketjes bij de juiste mensen bij de voordeur blijven belanden. Want dat is waar het uiteindelijk om draait.

Kortom

Een goede inrichting van een wagenpark, de thuisbasis van een transportbedrijf, is dus niet zo heel gemakkelijk te bereiken. Gelukkig zijn er verscheidene adviesbedrijven die je hierbij kunnen helpen en daarbij ook extra service verlenen. Dat is wel zo veilig  ondernemen!

Blogbeheerder van Werkveiligheidswijzer

Leave A Reply