3 tips om veilig om te gaan met computertechnologie

0

We maken bijna allemaal dagelijks gebruik van computertechnologie, thuis en op de werkvloer. Dat moet haast wel, want tegenwoordig speelt steeds meer zich online af. Denk aan het regelen van je bankzaken, het versturen van e-mails of het vergaren van informatie via internet. Helaas is het niet alleen maar leuk die alleen maar toenemende populariteit van de computer. Het betekent namelijk ook een toename in computercriminaliteit. Des te belangrijker dus om veilig om te gaan met computertechnologie. Door te denken aan de tips die we je in dit artikel geven hoef je je geen zorgen te maken!

1. Bescherm je computer tegen virussen

Een van de meest voorkomende problemen bij computertechnologie is de verspreiding van virussen. Dat is eigenlijk niets anders dan een programmaatje dat een deel van de besturing van je computer overneemt. Daardoor doet je computer niet meer wat je wilt of start hij helemaal niet meer op. Door een goede virusscanner te installeren voorkom je al een groot deel van alle mogelijke narigheden die virussen kunnen veroorzaken. Virussen worden vaak verspreid via mails met bijlagen die op het eerste oog onschuldig lijken. Je kunt dus ook veel narigheid voorkomen door niet zomaar bijlages te openen en mails te beoordelen op hun echtheid.

2. Beveilig je bestanden

Het veilig bewaren van je bestanden is niet alleen fijn voor jezelf, maar ook noodzakelijk voor veilig omgaan met computertechnologie. Tegenwoordig zijn er tal van cloud diensten die het mogelijk maken om je bestanden niet alleen op je computer op te slaan, maar ook op het internet. Je bestanden zijn dan beveiligd met gebruikersnaam en wachtwoord en het bedrijf achter de cloud dienst heeft vaak aanvullende beveiligingsmaatregelen getroffen. Het is veiliger om je bestanden ook in de cloud op te slaan, maar ook erg handig. Je kunt dan namelijk overal waar een internetverbinding is bij je bestanden en bent niet gebonden aan één apparaat. Mocht je computer crashen, dan ben je dus niet al je bestanden kwijt.

3.  Houd je computer up-to-date

Het up-to-date houden van je computer is niet alleen prettiger voor jezelf omdat je computer dan naar behoren blijft werken, maar het zorgt er ook voor dat je computer beveiligd blijft. Internetcriminelen gebruiken namelijk vaak lekken uit verouderde versies van besturingssystemen om in je computer te komen. Up-to-date blijven is dus noodzakelijk!

Veilig werken met computertechnologie hoeft zoals je hebt kunnen lezen helemaal niet ingewikkeld te zijn!

Blogbeheerder van Werkveiligheidswijzer

Leave A Reply