De 3 beste manieren om personeel veilig naar huis te laten rijden na een borrel

0

Wanneer je een werkborrel hebt met je personeel, drinkt je personeel misschien een aantal glaasjes alcohol. Wanneer ze geen bob hebben of zelf niet de bob zijn, is het belangrijk dat zij veilig thuiskomen. Als werkgever regel je dat je personeel veilig thuiskomt. Hier zijn verschillende manieren voor. Wil je de beste manieren weten om jouw personeel veilig naar huis te laten rijden na een borrel? Je leest het in dit artikel.

Hoe kom je veilig thuis na een borrel?

Wanneer je een borrel hebt of je geeft een borrel voor je personeel, is het belangrijk om ook veiligheid te waarborgen en veilig te rijden als ze naar huis gaan. Zeker wanneer je werknemers een aantal borrels drinken, is het belangrijk dat zij veilig thuiskomen. Gelukkig zijn er een aantal manieren om je personeel veilig naar huis te laten rijden na een borrel.

1.      Regel een bob of taxi

Wanneer je personeel graag wat alcohol drinkt op de borrel, is het een goede optie om een bob of een taxi voor hen te regelen. Zo weet je zeker dat je personeel veilig thuiskomt, maar genieten zij op de borrel ook van een lekker drankje. Wanneer iemand van jouw personeel zelf aanbiedt om de bob te zijn, houd dan wel goed in de gaten of diegene echt geen druppel drinkt. Wanneer je een taxi voor je personeel regelt, hoef je hier geen rekening mee te houden.

2.      Alcoholvrije drank

Een andere optie om je personeel veilig naar huis te laten rijden wanneer zij met de auto zijn, is om alcoholvrije drank aan te bieden. Hierdoor ben je er zeker van dat je personeel veilig achter het stuur zit. Tegenwoordig zijn er van heel veel dranksoorten een alcoholvrije variant te vinden. Denk aan alcoholvrij bier, wijn of alcoholvrije cocktails, maar zelf sterke drank als rum of vodka is te verkrijgen in een alcoholvrije variant.

3.      Met de fiets te bereiken

Wanneer je werknemers ver wonen van de locatie van de borrel, is op de fiets komen misschien geen optie. Wanneer je een centraal punt kiest wat makkelijk te bereiken is, vraag je werknemers dan op de fiets te komen. Hierdoor drinken zij een lekker glaasje, maar komen zij toch veilig thuis.

Een borrel op werk is erg gezellig. Hoewel een borrel drinken onschuldig lijkt, is het wel erg belangrijk dat je werknemers veilig thuiskomen. Met deze manier zal dat zeker lukken. 

Blogbeheerder van Werkveiligheidswijzer

Leave A Reply