Alles over het gebruik van vonkvrij gereedschap

0

Wanneer jij aan de slag gaat met het onderhoud of reparatie van op plekken waar een klein vonkje desastreuze gevolgen kan hebben, dan is het gebruik van vonkvrij gereedschap natuurlijk essentieel. Omdat bij lange na niet alle gereedschap vonkvrij is en je er natuurlijk niet op zit te wachten dat de veiligheid van zowel jezelf als ook de mensen in je omgeving in gevaar komen, is het goed om vooraf te checken of dit het geval is. Wil jij weten welke mogelijkheden er allemaal zijn en wat het belang is van het gebruik van vonkvrij gereedschap, dan is het goed om onderstaande artikel eens aandachtig door te lezen.

Waarom kiezen voor vonkvrij gereedschap?

Wanneer je aan de slag gaat op een plek waar een vonkje kan zorgen voor een enorme explosie, dan is het gebruik van vonkvrij gereedschap natuurlijk geen overbodige luxe. Dit kan zijn wanneer je bijvoorbeeld werkt in een omgeving met allerlei gassen, maar ook dampen en stof kan zorgen voor een enorme explosie wanneer er maar een vonkje bij komt. Het is dus belangrijk dat je ten alle tijde gebruik maakt van het juiste gereedschap. Wanneer je op deze locaties aan de slag gaat, is het goed te letten op of het wel ATEX gereedschap betreft. Dit is een speciale richtlijn die verplicht is wanneer het gaat om vonkvrij gereedschap.

De voordelen van vonkvrij gereedschap

Het gebruik van vonkvrij gereedschap heeft allerlei voordelen. De voornaamste is natuurlijk dat het geen vonken geeft, waardoor er geen kans is op eventueel explosiegevaar. Daarnaast heeft het gebruik ervan nog tal van andere voordelen. Zo hoef je je geen zorgen te maken over hard geluid. Het geluid is namelijk niet harder dan 85 decibel. Ook zal het niet warmer worden dan 70 graden. Kortom, voldoende voordelen dus.

Aanbod van vonkvrij gereedschap

Ben jij op zoek naar vonkvrij gereedschap voor je volgende klus? Neem dan voor uitgebreide keuze eens een kijkje op Duspra.nl. In hun assortiment vind je voor elke klus het juiste vonkvrije gereedschap waar je naar op zoek bent. Zij zijn gespecialiseerd in Atex- en vonkvrijgereedschap. Mocht je nog vragen hebben, dan adviseren hun specialisten je graag. Ook vertellen zij waarop je moet letten bij aanschaf van vonkvrij gereedschap. Zo voorkom je een miskoop en ongelukken tijdens het klussen.

Blogbeheerder van Werkveiligheidswijzer

Leave A Reply