Met deze bedrijfsauto’s rijdt jouw personeel het veiligst van A naar B

0

Jij wilt het beste voor je personeel en veilige werkomstandigheden staan hierbij centraal. Is jouw personeel veel onderweg? Sta ze dan bij door een veilige bedrijfsauto aan te bieden. Als je nieuwe auto’s leaset en deze regelmatig laat onderhouden, ben je er zeker van dat de auto’s betrouwbaar zijn. Voorkomen is beter dan genezen. Bij regelmatig onderhoud wordt slijtage direct opgemerkt en blijven onder andere de banden en remschijven in optimale staat. Ben jij benieuwd welke bedrijfsauto’s veilig zijn? Deze auto’s zijn volgens de Euro NCAP de veiligste auto’s van 2019.

Door wie wordt de veiligheid getest?

Sinds 1997 test Euro NCAP de veiligheid van auto’s. Dit is een onafhankelijk instituut dat gebruik maakt van een praktisch sterrensysteem om auto’s te kunnen beoordelen. Het is niet mogelijk om alle auto’s met elkaar te vergelijken omdat je alleen ziet welk model het veiligst is binnen een bepaalde klasse. Het instituut heeft de modellen ondergebracht in de categorieën:

  • Compact
  • Compacte SUV
  • SUV
  • Kleine gezinsauto
  • Grote gezinsauto
  • Hybride en elektrisch

Veilige bedrijfsauto tip 1: Audi A1

De Audi A1 komt samen met de Renault Clio als winnaar uit de test in het compacte segment. De testcyclus onderwerpt de auto aan verschillende crashtests en ziet zo wat er gebeurt bij een aanrijding van voren, achteren en opzij. De Audi A1 scoort op ieder onderdeel de maximale score van 5 sterren. De A1 is een populaire en veilige bedrijfsauto door het strakke ontwerp en luxe interieur. Het is dus prettig om te weten dat deze auto ook maximaal veilig is. Er zijn ook veel private lease deals voor deze auto te vinden.

Veilige bedrijfsauto tip 2: Tesla Model X

Rijdt jouw personeel het liefst rond in een dikke SUV? Dan is de Model X de veiligste SUV die op dit moment op de markt is. Doordat er geen traditionele brandstofmotor voorin de Tesla zit, kan de gehele voorkant van de auto als kreukelzone dienen. Ook is de bijtelling op elektrische auto’s gunstig. Het kan dus verstandig zijn om te kiezen voor de Model X als veilige bedrijfsauto. Toch liever een brandstofmotor? Op de tweede plek in de categorie SUV staat de Seat Tarraco.

Veilige bedrijfsauto tip 3: Mercedes-Benz CLA

Mercedes-Benz heeft diverse vijf sterren beoordelingen in de wacht gesleept dit jaar. In de categorie ‘kleine gezinsauto’ behaald de CLA een score van meer dan 90% op drie van de vier testonderdelen. Een bijkomend voordeel is dat deze auto ook zuinig in gebruik is. Als je jouw personeel liever veilig rond laat rijden in een grotere auto, dan is de Mercedes-Benz GLE een uitstekende keuze. Ook deze behaalde 5 sterren in de test.

Blogbeheerder van Werkveiligheidswijzer

Leave A Reply