Hulpmiddelen in de thuiszorg

0

De thuiszorg is fysiek vaak erg zwaar. Veel staan, bukken en mensen ondersteunen. Helaas hebben mensen thuis niet de hulpmiddelen in huis waar een ziekenhuis of verzorgingstehuis over beschikt. Toch zijn er een aantal hulpmiddelen die het jouw client makkelijker maken om in en rondom het huis te bewegen. Hoe mobieler je client is, des te minder jij in steun hoeft te voorzien. Je kunt je dan ook focussen op het schoon en veilig houden van de woning in plaats van alleen maar de client bezig te zijn.

De onderstaande hulpmiddelen maken het makkelijker voor bijvoorbeeld ouderen om zelf in huis rond te lopen. Met de hulpmiddelen hoef je hen dus minder te ondersteunen tijdens het opstaan of verplaatsen van de ene naar de andere kamer.

Wandbeugelswandbeugel thuiszorg

Een ruimte in één keer oversteken of het bewandelen van een badkamervloer kan voor ouderen lastig zijn. Ze hebben jouw hulp nodig wanneer de afstand te lang is of de vloer te glad. Wandbeugels bieden steun op punten waar er geen is. Zo is het makkelijker en veiliger om even te rusten tijdens een oversteek.

Wandbeugels worden aan de muur bevestigd van bijvoorbeeld de woonkamer, badkamer, keuken of slaapkamer. Er zijn ook speciale kozijnbeugels die naast een deur, opening of afstap geplaatst kunnen worden. Bij het openen van een deur en het door een deur stappen biedt de beugel hulp.

Bedbeugel

Het helpen met in en uit bed stappen kan erg belastend zijn voor je rug. Een bedbeugel voorziet in de steun die nodig is om in en uit bed te stappen. Hierdoor hoef je alleen maar te assisteren wanneer het nodig is.

hulpmiddel voor in de thuiszorg pakpaalPakpaal

Een Pakpaal is een verplaatsbare steunstang die bijvoorbeeld bij zowel bij een bed of een bank geplaatst kan worden. Je kiest zelf waar de ondersteuning het meest nodig is en laat daar de paal plaatsen. De Pakpaal is uit te breiden met diverse beugels waardoor er vanuit verschillende hoeken steun geboden kan worden.

Subsidie voor woningsaanpassingen

In de meeste gevallen kunnen je cliënten subsidie krijgen voor kleine woningaanpassingen. Dit is erg interessant, omdat ze hierdoor niet zelf de aanpassingen hoeven te financieren. Je leest meer over subsidies bij woningaanpassingen.

Blogbeheerder van Werkveiligheidswijzer

Leave A Reply