Op zoek naar werkhandschoenen? Wij zetten 5 voorbeelden op een rijtje

0

Om veilig te kunnen werken is een goede bescherming voor je handen van levensbelang. De handen zijn de onderdelen van het lichaam die tijdens het werk de grootste kans lopen om verwondingen op te lopen. Om die reden zijn er vanuit de EU allerlei normen opgesteld voor het gebruik van de juiste handschoenen voor de juiste klus. Het lijkt misschien lastig om voor iedere soort klus een geschikte handschoen te vinden, maar bedrijven als Engelbert Strauss en de Boerenbond bieden bijna ieder soort handschoen aan, waardoor je niet ver hoeft te kijken voor de juiste handschoen. Hieronder een aantal belangrijke soorten handschoenen.

PU-flex

Dit zijn dunne handschoenen met een lichte coating en vaak PVC noppen voor een extra goede grip. Het flexibele maar zeer stevige karakter van deze handschoen maakt dat hij perfect is voor fijn werk, zoals het repareren van machines. Met deze handschoen kun je namelijk je hand makkelijk langs allerlei onderdelen bewegen, zonder dat deze scheurt. Ook worden PU-flex handschoenen veel voor schilderwerk gebruikt.

pu flex werkhandschoen

Gebreid met nitril coating

Deze handschoenen zijn bedoeld voor gemiddeld tot zwaar werk. Dankzij de robuuste coating is dit soort handschoen zeer sterk, maar beperkt flexibel. Dit maakt deze handschoen populair in de bouw en voor zware montagewerkzaamheden.

werkhandschoen gebreid met nitril coating

Hybride

De hybride handschoen is gemaakt voor iedere klus. Door de relatief dunne (maar zeer stevige) ademende stof is dit type handschoen erg flexibel. In dit handpalm is dit soort handschoen vaak verstevigt met zwaardere stoffen en/of siliconen. Hierdoor is deze handschoen zowel geschikt voor zowel nauwkeurige als zware klussen. Vanwege de complexiteit van deze handschoen ligt de aanschafprijs ook een stuk hoger dan die van de twee eerder genoemde handschoenen. Het heeft dan ook alleen nut om deze handschoenen te gebruiken als je licht en zwaar werk kort achter elkaar afwisselt.

hybride werkhandschoenen

Kevlar gebreid

Kevlar gebreide handschoenen staan erom bekend dat ze bijzonder hittebestendig en snijvast zijn. Daardoor is dit type handschoen geschikt voor werkzaamheden met hoge temperaturen of werkzaamheden met scherpe objecten.

kevlar gebreid werkhandschoen

Latex wegwerp

De latex wegwerphandschoen is een van de bekendste (zo niet de bekendste) werkhandschoen. Dit soort handschoen zal je niet verder op weg hebben met zware werkzaamheden, maar is zeker essentieel voor de veiligheid van een bepaald soort sector. Deze handschoenen zijn vanwege de uitstekende water- en luchtdichtheid bij uitstek geschikt in de medische sector en in de horeca, waar hygiëne prioriteit nummer 1 is.

latex handschoenen

Blogbeheerder van Werkveiligheidswijzer

Leave A Reply