Werkschoenen kopen: waar moet je op letten?

0

Werkschoenen zijn zonder twijfel de belangrijkste schoenen die er zijn. Helaas draagt een groot deel van de mensen die dagelijks werkschoenen gebruikt, verkeerde werkschoenen. Dit probleem komt vaak voor wanneer de werkgever werkschoenen voor de werknemer koopt. Dat de werkschoen in jouw maat wordt gekocht, betekent namelijk niet direct dat het ook daadwerkelijk bij jou past. Wil jij werkschoenen die je kunt dragen zonder klachten maar weet je niet waar je precies op moet letten? In dit artikel vertellen we je meer over het kiezen van de juiste schoenen voor jou.

Goede werkschoenen zijn noodzakelijk

Voor werkschoenen geldt dat mensen al snel denken dat ze goed en sterk zijn omdat ze extra steun en veiligheid bieden. Waar geen rekening mee wordt gehouden, is dat het dragen van verkeerde werkschoenen (let op: wat voor jou verkeerd is, is voor een ander misschien perfect) voor lichamelijke klachten kan zorgen.

Een aantal voorbeelden van klachten die door het dragen van verkeerde werkschoenen kunnen optreden zijn: blaren, rugklachten, vermoeide benen, vermoeide voeten, zweetvoeten, spierpijn en kramp. Om deze klachten te voorkomen is het belangrijk om de tijd te nemen bij het maken van een goede schoenkeuze.

Werkschoenen die bij jou passen

Zorgt jouw baas altijd voor werkschoenen maar zitten ze eigenlijk niet goed? Dan kun je voorstellen om je werkschoenen zelf uit te kiezen en de bon van de aankoop in te leveren bij jouw werkgever. Jouw gezondheid is zowel voor jou als jouw werkgever het belangrijkst. Je kunt ervoor kiezen om op zoek te gaan in een fysieke winkel, maar je kunt ook via internet werkschoenen bestellen. Let hierbij vooral goed op de omschrijving van de schoen.

Tips voor het kopen of bestellen van werkschoenen

Bij het kopen of bestellen van jouw nieuwe werkschoenen, die je hopelijk kunt gebruiken zonder lichamelijke klachten, is het belangrijk om rekening te houden met de volgende tips:

1. Bij het kiezen van de juiste werkschoenen speelt de maat een grote rol. Koop de werkschoenen nooit te klein met het idee dat je ze nog zult uitlopen. Dit geldt ook wanneer de maat goed is, maar jouw voeten eigenlijk net iets te breed zijn voor het model. Ondanks dat je de schoenen een beetje uit zult lopen, is de kans groot dat je op den duur toch last krijgt.

2. Kies voor een model dat niet te zwaar is. Zo voorkom je vermoeide benen en voeten en kun je makkelijker bewegen tijdens het werk.

3. Werkschoenen zijn vaak van sterke materialen gemaakt waardoor het extra belangrijk is dat ze genoeg lucht doorlaten. Wanneer de werkschoen niet genoeg ventileert, is de kans groter dat je wondjes op je voeten krijgt.

4. Onthoud: werkschoenen moeten lekker zitten, goed ventileren, niet te zwaar zijn én veilig zijn.

Veel succes met het kiezen van jouw nieuwe werkschoenen.

Blogbeheerder van Werkveiligheidswijzer

Leave A Reply