Brandveiligheid op kantoor; ook fotobehang draagt hieraan bij

0

Misschien heb je het wel eens gezien: fotobehang op kantoor. Het geeft vaak een prachtige sfeer binnen een kantoor of andere ruimte. Tegenwoordig kunnen er dankzij de laatste technieken hele realistische afbeeldingen worden gemaakt en gebruikt voor fotowanden. Wat betreft de sfeer kun je met fotobehang dus hele mooie en originele resultaten bereiken. Maar wat veel mensen niet weten is dat fotobehang nog veel meer voordelen heeft. Onder andere is het namelijk zo dat fotobehang kan bijdragen aan de brandveiligheid!

Fotobehang is brandvertragend

Natuurlijk ga je nooit uit van een brand op het werk, maar door het aanbrengen van fotobehang help je in het geval van brand de brandveiligheid te vergroten. Het is namelijk zo dat fotobehang tegenwoordig wordt gemaakt van brandvertragend materiaal. Mocht er in het ergste geval dus sprake zijn van brand, dan helpt een fotowand om de brand minder snel te laten verspreiden. Zo behoud je hopelijk sneller de rest van het kantoor in het geval van brand.

Fotobehang op kantoor

We noemden al even dat fotobehang kan bijdragen aan het behouden van een goede werksfeer. Wellicht heb je het idee dat een of twee foto’s niet veel aan de sfeer zullen bijdragen. Maar tegenwoordig wordt er fotobehang gemaakt dat van zeer hoge kwaliteit is. Dankzij fotobehang creëer je op die manier een wand die stootbestendig, krasvast, eenvoudig te reinigen en brandvertragend is. Naast het feit dat fotobehang bijdraagt aan de sfeer is het dus ook nog zeer praktisch.

Andere mogelijkheden

Wanneer je ervoor kiest om fotobehang aan te laten brengen op kantoor heb je veel mogelijkheden. Trouwens, fotobehang kan in heel veel ruimtes worden toegepast. Zo worden er ook veel wanden geplaats in horecagelegenheden, overheidsgebouwen, zorginstellingen of vakantieparken. Naast het feit dat je allerlei verschillende stijlen kunt realiseren dankzij verschillende soorten afbeeldingen, is het ook mogelijk om te kiezen uit verschillende structuren wat betreft een fotowand. Zo kun je onder andere kiezen voor fotobehang van linnenstructuur wat zorgt voor een mooie textieluitstraling. Maar ook andere bijzondere structuren zoals een brushed structuur waarop je 3D kwaststreken kunt zien én voelen zijn mogelijk.

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er veel aspecten die het plaatsen van een fotowand door middel van fotobehang meer dan de moeite waard maken. Laat je vooral ook op de hoogte brengen door een expert op het gebied van fotobehang en fotowanden. Er is erg veel mogelijk!

Blogbeheerder van Werkveiligheidswijzer

Leave A Reply