Een comfortabele werkbroek: aan welke eisen voldoet deze?

0

Werk je in de bouw, de logistiek of doe je ander fysiek werk in bijvoorbeeld de industrie? Dan is het belangrijk dat je tijdens het werken de juiste werkkleding draagt. Hiertoe behoort uiteraard ook een goede werkbroek. Afhankelijk van de branche waarin je werkzaam bent moet de werkbroek die je kiest aan bepaalde voorwaarden voldoen. Los van de praktische eisen wil je natuurlijk ook dat de broek lekker zit. Let daarom bij het kiezen van een comfortabele werkbroek op deze punten.

Goede basisstof en stretch

Niets zo vervelend als werken in een werkbroek die knelt, schuurt of gewoon niet lekker zit. Zoek daarom altijd goed uit van welke basisstof je werkbroek gemaakt moet zijn. Moet de stof bijvoorbeeld waterresistent zijn omdat je buiten werkt? Verricht je voor je werk zware taken, kijk dan ook of de basisstof van de werkbroek goed ventileert. Je wilt immers niet dat je erg gaat zweten in de broek. Daarnaast is slim om te kiezen voor een stevige stof zodat de broek niet direct scheurt. Zorg wel altijd voor een broek die stretch heeft toegevoegd aan de basisstof van de broek, zoals de bram paris werkbroek. Stretch zorgt namelijk voor de nodige flexibiliteit en daarmee voor een hoog draagcomfort.

Voldoende zakken en bescherming

In Nederland zijn steeds meer mensen werkzaam in de bouw of in een ander beroep dat fysiek zwaar is. Een goede werkbroek moet mensen in deze beroepen voorzien van comfort maar ook van de nodige bescherming. Ben je bijvoorbeeld stratenmaker en zit je voor je werk zeer regelmatig op je knieën? Dan dient de werkbroek van stevige kniestukken voorzien te zijn, zodat je veilig en een stuk comfortabeler kunt werken. Daarnaast dien je eisen aan de werkbroek te stellen op het gebied van zakken en lussen. Als je al fysiek zwaar werk doet wil je immers niet continu op en neer hoeven lopen om bepaalde gereedschappen te halen. Om comfortabel te kunnen werken is het daarom belangrijk dat je kleine gereedschappen zoals pennen, linialen, een schroevendraaier of waterpas makkelijk kunt opbergen in of aan de werkbroek. Een handige en comfortabele werkbroek beschikt daarom over voldoende zakken en lussen.

Werkbroek voor ieder seizoen

Sta tot slot stil bij het type werkbroek dat je nodig hebt. Werk je bijvoorbeeld altijd binnen in een gebouw met goede klimaatbeheersing? Dan kun je waarschijnlijk het hele jaar door hetzelfde model dragen. Wie echter buiten moet werken of in een gebouw waar de temperatuur hoog oploopt zal in de zomer ook een korte of lichte werkbroek willen hebben. Dit geldt natuurlijk niet voor mensen die werk doen waarbij de benen goed beschermd moeten worden: je wilt immers niet met korte broek en zonder bescherming op je knieën werken. Werk je ook in de winter buiten? Kies dan voor een lange, extra dikke broek die voldoende bescherming biedt tegen de kou.

Blogbeheerder van Werkveiligheidswijzer

Leave A Reply