3 eisen waaraan een werkbroek moet voldoen

0

Werken doe je natuurlijk om brood op de plank te krijgen, maar ook gewoon omdat het ontzettend leuk is. Belangrijk is wel dat je je werk veilig kunt doen. Als je de hele dag op kantoor zit, is werkveiligheid misschien niet zo’n groot issue. Maar bijvoorbeeld op de bouw of in de zware industrie is veiligheid een veel groter onderwerp om over na te denken. Onder meer door de juiste bedrijfskleding te dragen, combineer je werkcomfort en -veiligheid. Maar wat zijn nou belangrijke eisen voor goede werkkleding en werkschoenen? En hoe groot is eigenlijk het belang van (door)werkkleding? In dit blog vertellen we meer over werkbroeken. Dit zijn 3 belangrijke eisen waaraan een werkbroek moet voldoen.

1. Een goede basisstof

Het belangrijkste van een werkbroek is de basisstof. Je wilt een broek die licht is en is gemaakt van een flexibele stof. Tegelijk moet de broek veilig zijn en misschien vloeistoffen tegenhouden of bestand zijn tegen hoge temperaturen. Door de juiste stof te kiezen, kun je al heel veel goede eigenschappen in de broek verkrijgen. Een katoenen broek is bijvoorbeeld ideaal wanneer de drager veel zweet en het gaat erg lang mee.

2. Beschermen en opbergen

Naast de basisstof zijn er natuurlijk verschillende opties te verkrijgen voor je werkbroek. Allereerst kun je denken aan kniestukken. Werk je regelmatig op je knieën omdat je bijvoorbeeld stratenmaker bent of op de bouw loopt? Dan zijn inzetbare kniestukken ideaal. Die kun je verwijderen wanneer je ze niet nodig hebt en in de vakken schuiven als je laag bij de grond aan het werk gaat. Het aantal zakken is ook een onderwerp om rekening mee te houden. De meeste werkbroeken beschikken over ruim voldoende zakken, het bekende Twentyfourseven jeans is hierop geen uitzondering. Denk bij de keuze van je werkbroek eens na hoe je werkdag eruit ziet. Steek je vaak gereedschap bij je, heb je onderdelen die je handig op wilt bergen en moet je pennen kwijt kunnen?

3. Modieuze looks

Naast al deze praktische zaken, wil je natuurlijk ook gewoon een broek die er leuk uitziet. Gelukkig gaat dat prima samen. Kies een werkbroek die net wat modieuzer gesneden is dan de meeste werkbroeken en kijk of er wellicht leuke kleuren beschikbaar zijn. Ook zijn er werkbroeken op de markt met gekleurde details, om de broek toch net dat beetje extra te geven.

Geniet nog meer van je werkdag met een comfortabele werkbroek die aan bovenstaande drie eisen voldoet. Veel werkplezier!

Blogbeheerder van Werkveiligheidswijzer

Leave A Reply