Waarom kiezen voor een zit sta bureau?

0

Er wordt steeds vaker gewerkt aan zit sta bureaus, zowel thuiswerkers als kantoormedewerkers ervaren de voordelen van dit bureau waaraan zowel staand als zittend gewerkt kan worden. Juist deze afwisseling is zo ontzettend belangrijk om lichamelijke klachten te voorkomen. Twijfel je over het kopen van een zit sta bureau? Wij hebben een aantal redenen op een rijtje gezet waarom je zou moeten kiezen voor een zit sta bureau!

Hoe werkt een zit sta bureau?

Het principe van een zit sta bureau is erg gemakkelijk. Eigenlijk is het een verstelbaar bureau dat zelfs zo hoog ingesteld kan worden dat je er comfortabel staand achter kunt werken. De meeste modellen zijn elektrisch verstelbaar, waardoor je gemakkelijk de hoogte van het bureau kunt bepalen.

De juiste hoogte van je bureau is als je armen rusten in een hoek van 90 graden. Vaak is de juiste bureau hoogte op navelhoogte. Door tijdens je werkdag een zittende en staande werkhouding af te wisselen voorkom je vervelende lichamelijke klachten die ontstaan door een slechte werkhouding. Wil je de ergonomie op kantoor verbeteren? Of wil je een ergonomische thuiswerkplek? Dan is een zit sta bureau absoluut een goede keuze. Zowel werknemers als werkgevers hebben er baat bij om te investeren in een werkplek met zit sta bureau.

Redenen om te kiezen voor een zit sta bureau

Hierboven hebben we al een aantal voordelen van een zit sta bureau genoemd, maar wat zijn nou écht de redenen om te kiezen voor zo’n bureau? Wij hebben drie redenen om te kiezen voor een zit sta bureau voor je op een rij gezet!

Reden 1. Voorkom lichamelijke klachten

Mensen die meer dan 6 uur zittend werken krijgen vaak last van vervelende lichamelijke klachten. Zitten is namelijk erg ongezond en al helemaal als je urenlang in dezelfde (ongezonde) houding aan het werk bent. De ideale manier om rug, nek en schouder klachten te voorkomen is het afwisselen van staand en zittend werken. Het is namelijk veel gezonder om tijdens je werkdag zowel zittend als staand te werken.

Reden 2. Productiever werken

Een staande werkhouding zorgt ervoor dat je hersenen tijdens je werkdag actiever blijven. Dit voordeel in combinatie met de korte pauzes die je eerder neemt en het voorkomen van klachten zorgen ervoor dat je productiever werkt met een zit sta bureau.

Reden 3. Meer beweging

Je bent zittend aan het werk en hebt eigenlijk zin in een bakje koffie, maar toch blijf je doorwerken omdat je eigenlijk niet op wilt staan. Je herkent deze situatie vast wel. Wanneer je staand aan het werk bent, dan loop je sneller weg om even koffie te halen, afval weg te gooien of een praatje te maken met een collega. Juist deze korte momenten van beweging tussen het werk door zijn ontzettend goed voor je lichaam.

Blogbeheerder van Werkveiligheidswijzer

Leave A Reply