De beste horeca koeltechnieken voor 2017

0

Voor elke horecaonderneming geldt dat de bedrijfsprocessen netjes en goed op elkaar aansluiten. Zo wil je makkelijk de voorraad bij kunnen houden, op drukke momenten nog steeds efficiënt kunnen werken en dat elke werknemer eenvoudig kan schakelen met andere werknemers. Daarom dien je goed opgeleid en ervaren personeel in dienst te hebben die dit aankan, maar ook dat het gehele bedrijf goed op elkaar aansluit. De koelcel of vriescel is zo’n onderdeel waar het fout kan gaan binnen de onderneming en doorstroom. Daarom is het belangrijk om bij een koelcel kopen of vriescel kopen op een aantal aspecten te letten. Dit artikel bespreken we deze aspecten.

Werken volgens de FIFO-methode

Een koelcel kopen is een belangrijke beslissing voor een horecabedrijf. De koelcel wordt namelijk dagelijks gebruikt en daarom wil je snel, makkelijk en efficiënt kunnen werken. Zo kun je door middel van een goede indeling van de koelcel en het gebruik van rekstellingen, een ruimtelijk en gebruiksvriendelijke indeling maken. Belangrijk is om het zo in te richten dat er gewerkt kan worden volgens de FIFO-methode. Zorg er dus voor dat alle producten met de minst houdbare datum voorop liggen in de rekken. Deze manier van werken is makkelijk, overzichtelijk en voorkomt problemen.

Koelcel op maat kopen

Als horecaonderneming dien je de afweging te maken of je kiest voor een koelcel op maat bij of voor een kant-en-klaar model. Vaak geldt dat bedrijven met een kleine koelbehoefte een standaardmodel kiezen. Maar grotere ondernemingen met specifieke wensen omtrent koeling staat een modulair opgebouwde variant beter. De koelcel op maat kan volledig naar wens worden gemaakt, waardoor gebruiksvriendelijkheid flink toeneemt.

Vriescel op maat kopen

Bij het kopen van een vriescel dien je eigenlijk dezelfde afwegingen te maken. Belangrijk is om te bepalen hoe cruciaal de vriescel is voor het bedrijf. Gebruik je deze niet zo vaak en heb je tevens niet zo veel producten die hiervoor in aanmerking komen, dan is een kant-en-klaar model misschien meer geschikt. Wil je echter een vriescel kopen die juist veel producten moet bewaren en die tevens een kort in de koelcel blijven, dan is een vriescel op maat waarschijnlijk een betere keuze. Dan is gebruiksvriendelijkheid namelijk belangrijk en ook geordend werken is van belang. Kies daarom voor de vriescel en zowel de koelcel voor een merk als Viessmann, Isocab of Isobar. Deze betrouwbare merken leveren koeloplossingen in de hoogst mogelijke kwaliteit.

Succes met de zoektocht!

Blogbeheerder van Werkveiligheidswijzer

Leave A Reply