4 zaken die jou veilig laten bouwen

0

Dankzij de vaardigheden van de mens om allerlei zaken te kunnen bouwen kunnen wij tegenwoordig gebruik maken van de mooiste gebouwen. De ontwikkelingen binnen de bouw zullen de komende jaren alleen nog maar door gaan en wat dat betreft is er dus nog genoeg te verwachten voor de toekomst. Maar ook op dit moment kunnen we in Nederland en over de hele wereld al enorm veel op het gebied van bouwen. Natuurlijk moet dit wel op een veilige manier gebeuren. Het aantal dodelijke ongelukken op bouwplaatsen stijgt tegenwoordig zelfs. Ook daar zijn tegenwoordig allerlei attributen voor. Wij hebben daarom attributen op een rijtje gezet die jou veilig laten bouwen!

1. Veilige werkkleding

Allereerst is het belangrijk dat je veilige werkkleding draagt tijdens het bouwen. Je wilt niet normale kleding aan omdat de kans groot is dat die schade oploopt, maar natuurlijk wil je zelf ook geen schade oplopen. Goede werkkleding beschermt je bij bepaalde klussen. Zo bevat sommige werkkleding speciale verstevigingen bij de ellebogen en knieën. Daarnaast beschikt speciale werkkleding vaak over speciale opbergvakken voor gereedschap. Handig!

2. Stevig schoeisel

Over het gebruik van goed schoeisel wordt nog wel eens te licht gedacht. Het is soms erg aantrekkelijk om gewoon makkelijke schoenen aan te trekken waar je het lekkerst de hele dag op kunt lopen. Maar die bieden over het algemeen veel te weinig bescherming voor tijdens het bouwen. Vaak worden er zware materialen gebruikt en moet je zware dingen tillen. Krijg je een van deze voorwerpen op je voeten, dan weet je zeker dat je een serieuze blessure oploopt. Kortom, stevig schoeisel is echt onmisbaar.

3. Een goede en dus veilige fundering

Afgezien van de zaken die je voor jezelf kunt doen om de werkveiligheid te vergroten begint een veilige manier van bouwen bij een goede en dus veilige fundering. Dat betekent dat je de funderingswapening op orde moet hebben. Denk aan het gebruiken van betonijzer van goede kwaliteit en de juiste wapeningskorven. Zoals je waarschijnlijk ook wel weet is bouwen zonder goede fundering vragen om problemen later in het bouwproces.

4. Bouwregels- en wetten

Iedereen die actief is in de bouw moet zich houden aan bepaalde bouwregels- en wetten. Dat is niet voor niets, want al die regels en wetten dragen bij aan de veiligheid van de uiteindelijke constructie maar ook aan de veiligheid van de mensen die werken aan deze constructie. Werk dus altijd volgens de regels en wetten die gelden. Hoe vervelend dat soms misschien ook is.

Doe je voordeel met deze vier onmisbare attributen die het bouwen stukken veiliger maken!

Blogbeheerder van Werkveiligheidswijzer

Leave A Reply