Zonnepanelen kopen? Let op deze punten!

0

Je ziet het steeds vaker bij huizen, zonnepanelen op het dak. Om duurzamer te leven, is dit een goede stap vooruit. Je wekt weleens waar je eigen groene stroom op. Ben je zelf al aan het overwegen om een set zonnepanelen aan te schaffen? Speciaal voor jou hebben we de belangrijkste punten op een rij gezet waar je op moet letten bij de aanschaf ervan. Bij interesse, lees dan verder!

Wat zijn de kosten?

Je kunt de aanschaf van zonnepanelen zien als een investering. Je wekt namelijk zelf stroom op en in de lange termijn, verdien je zelfs terug. Wat nu de kosten zijn bij de aanschaf en installatie, verschilt in de hoeveelheid zonnepanelen die je wil nemen. Een gemiddeld systeem bestaande uit 12 panelen gaat je gemiddeld €5.000 kosten. Deze prijs is inclusief de panelen, de omvormer en de installatie en hangt af van de grootte van het systeem. De kosten zijn nog te verlagen door te checken of je een lokale subsidie aan kunt vragen, door de btw terug te vragen en door offertes te vergelijken. Je kunt bij meerdere specialisten terecht voor offertes voor zonnepanelen. Op deze manier kun je zelf vergelijken welke voor jou het best van toepassing zal zijn.

Bepaal het aantal zonnepanelen

Controleer hoeveel zonnepanelen je nodig hebt om te kunnen voorzien in een groot deel van het energieverbruik van je huishouden. Om dit na te gaan dien je te kijken naar je jaarverbruik zodat je kunt bepalen wat het vermogen van de zonnepanelen moet zijn en hoeveel zonnepanelen je moet kopen. Op basis van deze gegevens bepaal je de hoeveelheid.

De soorten zonnepanelen

Je kunt uit meerdere soorten zonnepanelen kiezen, zie hieronder de mogelijkheden:

  • Monokristallijn panelen
  • Polykristallijne panelen
  • Glas-glas panelen

Elke zonnepaneel soort heeft zijn eigen kenmerken, voordelen en nadelen. Voordat je de keuze maakt voor een bepaald soort zonnepaneel is het verstandig om je daarin te verdiepen of advies te vragen aan een specialist.

Lees ook het artikel over een veilige installatie van zonnepanelen.

Controleer of je dak geschikt is

Daarnaast is het ook belangrijk om te letten op in hoeverre je dak geschikt is voor de plaatsing van zonnepanelen. Hierbij dien je na te gaan of je dak plat of schuin is, wat de ideale hellingshoek en richting is, de beschikbare ruimte en vermijd eventuele schaduwvorming. Je kunt op Offerte.nl nagaan of je dak geschikt is door een specialist in te schakelen.

Gesprek met specialist

Als je meer wilt weten over de mogelijkheden van zonnepanelen, dan is het verstandig om eerst een professioneel te spreken zodat je goed op de hoogte wordt gesteld van opties in je situatie en kunt profiteren van de vele voordelen van zonnepanelen.

Blogbeheerder van Werkveiligheidswijzer

Leave A Reply