Waar moet je op letten bij het kopen van een gietvloer?

0

Wil je ook zo’n mooie gietvloer laten aanleggen in je huis? Een gietvloer heeft enorm veel voordelen. Het is slijtvast, makkelijk schoon te maken en je hebt er nagenoeg geen onderhoud aan. Bovendien past een gietvloer letterlijk naadloos in elk interieur. Wanneer je van plan bent om een gietvloer te laten leggen zijn er een aantal punten waar je op moet letten voordat je aan de slag gaat. Hieronder hebben we alle belangrijke punten waar je op moet letten bij het kopen van een gietvloer voor je op een rij gezet.

In welke ruimte wil je de gietvloer laten leggen?

Gietvloeren kunnen worden gelegd in verschillende soorten materialen, maar niet elk materiaal heeft dezelfde eigenschappen. Als je een gietvloer wilt laten leggen in een vochtige ruimte zoals een badkamer, dan kun je het beste voor een gietvloer op basis van een kunststof kiezen zoals polyurethaan of epoxyhars. Polyurethaan voelt heel aangenaam omdat het enigszins flexibel is, maar is weer niet geschikt voor een keuken of een garage waar je liever een slijtvaste ondergrond zou willen hebben. 

Welke kleur moet de gietvloer krijgen zodat hij bij het interieur past?

Er zijn ontzettend veel mogelijkheden op het gebied van de kleur als je een gietvloer wilt laten aanleggen. Betonvloeren komen standaard in het grijs maar de toplaag kan in allerlei aardetinten worden aangeleverd. Kunststof gietvloeren kunnen daarentegen in alle mogelijke RAL kleuren worden gegoten. RAL staat voor het kleurensysteem waarmee kleuren van coating en verf in codes worden gedefinieerd. Je kunt dus naar smaak de kleur kiezen die perfect past bij de rest van je interieur. Doe inspiratie op via Pinterest om te ontdekken wat de mogelijkheden zijn.

Heb je wel of geen vloerverwarming?

De eventuele aanwezigheid van vloerverwarming is ook een belangrijk punt om mee te nemen in de keuze voor een gietvloer. Als je vloerverwarming hebt, wil je voorkomen dat de vloer gaat barsten. Beton is een natuurlijk materiaal wat gaat werken onder invloed van temperatuurwisselingen en kan gaan scheuren als je vloerverwarming hebt. Voor een woonkamer met vloerverwarming kun je daarom beter voor het flexibele polyurethaan kiezen. 

Offerte aanvragen voor een gietvloer

Met deze punten in het achterhoofd kun je beter inschatten wat voor soort gietvloer je moet kiezen. Het is ook aan te raden om eerst een offerte op te vragen bij een aantal bedrijven voor een gietvloer, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.

Blogbeheerder van Werkveiligheidswijzer

Leave A Reply