Balustrade kopen: waar moet je op letten?

0

Maak de trap in huis nog veiliger, door een balustrade te kopen. Daarbij maakt een balustrade de trap vaak af. Bij het kopen van een balustrade zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. In dit artikel zetten we de belangrijkste punten voor je op een rijtje. Je kunt de balustrade door een timmerbedrijf laten plaatsen, maar deze ook relatief makkelijk zelf monteren. Er zijn diverse winkels waar de balustrades als een bouwpakket verkocht worden. Je hebt geen ervaring als professionele klusser nodig om de balustrade te kunnen plaatsen in veel gevallen. 

Verschillende soorten balustrades

In huis wordt vaak gekozen voor een houten balustrade bij de trap. Datzelfde geldt voor de balustrade die aan bijvoorbeeld een veranda in de tuin gemonteerd wordt. Het voordeel van een houten balustrade is het feit, dat je deze zelf af kunt werken en na verloop van tijd een andere kleur kunt geven. Er zijn echter meer mogelijkheden betreft balustrades. Overweeg ook eens een glazen balustrade of een balustrade van metalen spijlen. Het geeft een hele industriële look aan de trap in huis. De balustrade moet aansluiten op de stijl van je trap. Houd er rekening mee dat je ook altijd nog je trap kunt schilderen als die dan beter bij de balustrade past die jij het mooiste vindt.

Lees ook het artikel over veiligheidsregels voor balustrades en hekwerken op grote hoogten.

Montage van de balustrade

Je las al dat je een balustrade zelf kunt monteren, of dit door een timmerbedrijf kunt laten doen. Belangrijk is om te kijken welke manier van monteren je het meeste aanspreekt. Een balustrade kan namelijk tegen de vloer op de eerste of tweede etage van je woning gemonteerd worden, maar ook op de vloer. Een balustrade tegen de vloer plaatsen is vaak iets lastiger, dit komt omdat deze plek minder makkelijk te bereiken is. Bij de montage op de vloer is een ladder niet nodig. 

Laat je adviseren over bevestigingsmaterialen

Het is afhankelijk van de balustrade die je kiest en de manier waarop je deze monteert, welke bevestigingsmaterialen nodig zijn. Laat je daarom goed adviseren door een iemand met kennis op dit gebied. In sommige gevallen worden de bevestigingsmaterialen met de balustrade meegeleverd. Check daarom altijd de product omschrijving op het moment dat je een balustrade besteld. Worden de bevestigingsmaterialen niet meegeleverd? Dan kun je die meestal bij dezelfde webshop aan je bestelling toevoegen. Zo niet, dan kun je altijd nog even langs de lokale bouwmarkt om de bevestigingsmaterialen te kopen.

Leave A Reply