Wat te doen bij een verstopping

1

Het goed functioneren van een werkplek is afhankelijk van meerdere factoren. De vaardigheid van het personeel speelt hierin natuurlijk een grote rol. De mensen die het werk moeten verrichten zijn echter ook afhankelijk van de verschillende toepassingen die zij gebruiken. Het meest voor de hand liggende zijn natuurlijk de machines en gereedschappen. Wanneer deze door een probleem onbruikbaar zijn, stopt de productiviteit van zelfs het meest vaardige personeel. Ook minder voor de hand liggende toepassingen kunnen de productiviteit op de werkvloer negatief beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan het sanitair. Wanneer werknemers wc’s en gootstenen niet kunnen gebruiken kunnen we niet meer spreken van een goed functionerende werkplek. Je moet daarom ook weten wat je te doen staat bij een verstopping. Lees verder.

Soorten verstoppingen

Net zoals storingen in machines kunnen ook verstoppingen van het sanitair de productiviteit op de werkvloer verstoren. Dit kunnen allerlei verschillende soorten verstoppingen zijn. Op een werkplek zal een verstopping van het doucheputje of de afvoer van een ligbad niet zo vaak een probleem vormen. Dit zijn problemen die een loodgieter in woonhuizen moet oplossen. In fabrieken en kantoren kan echter wel sprake zijn van een verstopte toilet of afvoer van een gootsteen. Op deze plekken maken veel meer personen per dag gebruik van deze soorten sanitair. De kans op een verstopping is daardoor ook groter. De riolering voor werkplekken is meestal hetzelfde formaat als in een normaal woonhuis. Wanneer hier meer afvalwater en ontlasting in afgevoerd moet worden kan dit weleens voor problemen zorgen.

Riool en afvoer ontstoppen door loodgieter Aan Huis

Om een verstopping te verhelpen zijn er een aantal dingen die je zelf kunt doen. De kans op slagen is echter nooit gegarandeerd. Schakel een loodgieter in voor het ontstoppen van een riool of afvoer als je zeker wilt weten dat de verstopping snel en effectief verholpen wordt. Op de werkvloer is het inschakelen van een professionele loodgieter meestal wel aan te raden. Je wilt namelijk niet onnodig tijd verliezen wanneer dit ten koste gaat van de productiviteit binnen het bedrijf. Als werkgever zijnde weet je ook dat iedereen een eigen specialiteit heeft. Voor een loodgieter is dit het verhelpen van verstoppingen in riolering en afvoer. Het beste dat je kunt doen bij een verstopping is dan ook gebruikmaken van het specialisme van deze vakman.

Verspil geen tijd door een werknemer een oplossing voor het probleem te laten zoeken. Maak in plaats daarvan gebruik van de spoeddienst die de meeste loodgietersbedrijven aanbieder speciaal voor dit soort gevallen.

Blogbeheerder van Werkveiligheidswijzer

Discussion1 reactie

  1. Budgetcontainers

    Goed om te weten, verstoppingen zijn altijd vervelend. Handig om hierover een artikel te schrijven :). Saksia

Leave A Reply