De 4 voordelen van een lasapparaat

0

Lassen is een zeer belangrijke toepassing in de werktuigbouwkunde, maar het wordt ook steeds meer gedaan door hobbyisten. Het idee van lassen is dat je twee verschillende producten aan elkaar verbindt. Dit door middel van druk en warmte. En dat is ook meteen waarin lassen verschilt van solderen. Deze twee toepassingen worden nogal eens door elkaar gehaald. Maar bij solderen is het toevoegmateriaal vloeibaar en niet de materialen van de producten die samengevoegd worden. Bij lassen is dat dus wel het geval. Er zijn nogal wat verschillende producten waar je mee kunt werken als lasser. Een goed lasapparaat is daarom onmisbaar. Hieronder vind je een aantal belangrijke voordelen van een lasapparaat.

1. Je bespaart uiteindelijk geld

Het kost uiteraard geld om een goed lasapparaat aan te schaffen, zoals een migatronic lasapparaat. Daarnaast moet je nog denken aan bijbehorende materialen zoals laselektroden. Maar wanneer je de beschikking hebt over een lasapparaat kun je in één klap veel meer dingen zelf repareren. Denk aan je auto bijvoorbeeld. Doordat je hier geen specialist meer voor hoeft in te schakelen. Maar hetzelfde geldt voor het huis. Er zijn veel klussen of reparaties die je kunt uitvoeren met een lasapparaat. Niet alleen is het leuk om dat zelf te doen, maar het bespaart echt veel geld.

2. Je bespaart tijd

Naast het feit dat tijd geld is, bespaar je ook tijd met een lasapparaat. Het proces van het verbinden van twee verschillende producten wordt met een lasapparaat sterk versneld. Vergelijk het met andere verbindingstechnieken en je zal zien hoeveel sneller het gaat. Andere manieren zijn bijvoorbeeld bout- en klinkverbindingen. Hierbij moet je gaten boren waardoor het monteren stukken langer duurt. Daarnaast is het de vraag of de verbinding even sterk is als wanneer er gebruik wordt gemaakt van een lasapparaat.

3. Het levert sterke verbindingen op

Wanneer je gebruik maakt van een lasapparaat ben je verzekerd van verbindingen die echt sterk zijn. Als je het vergelijkt met de techniek die we hiervoor al beschreven, waarbij je gebruik maakt van klinknagels of bouten kan er verzwakking van de constructie optreden. Bij lassen heb je hier geen last van. Ga maar na hoe belangrijk dat in de bouw is.

4. Het maakt specifieke toepassingen mogelijk

Er zijn branches die vragen om bepaalde eisen voor bepaalde werkzaamheden. Het lassen van producten levert gladde oppervlakken op. Dit is perfect voor branches waarbij hygiëne een belangrijke rol speelt. Een binnenkant van een pijp blijft hierdoor bijvoorbeeld glad, waardoor er geen vervuiling kan optreden in de pijp. Een eis binnen de farmaceutische- levensmiddelenindustrie.

Kortom, een lasapparaat is echt van grote waarde!

Blogbeheerder van Werkveiligheidswijzer

Leave A Reply