Een veiligere werkomgeving; hoe creëer je dat?

0

Een veiligere werkomgeving in de bouw is erg belangrijk. Jij wil natuurlijk met een goed gevoel naar je werk gaan, zonder te moeten denken aan de gevaren. Alleen de vraag is: hoe doe je dat? Er zijn een aantal producten die je zeker moet aanschaffen in de bouw om te zorgen voor een veiligere werkomgeving. Denk bijvoorbeeld aan een gereedschapswagen, geschikte kleding die je beschermt en ook een goede werkplek.

Gereedschapswagen is erg handig en veilig

Een gereedschapswagen is erg handig en veilig. Een gereedschapswagen is, zoals de naam waarschijnlijk al doet vermoeden, een wagen met daarin alle gereedschap. Denk hierbij aan hamers, sleutels en boren. Door zo’n gereedschapswagen ben je je spullen nooit kwijt, aangezien ze altijd op dezelfde plek liggen. Een gereedschapswagen kan je gevuld en leeg kopen. Een lege gereedschapswagen is bijvoorbeeld ideaal als je wel al alle producten hebt, maar nog niet een handige plek om dit allemaal op te bergen. Een gereedschapswagen heeft bovendien vaak wieltjes aan de onderkant. Dit is natuurlijk al helemaal ideaal.

Geschikte kleding voor in de bouw

Naast een gereedschapswagen is het ook noodzakelijk om geschikte kleding te dragen. Je kan je voorstellen dat een helm wel zo prettig is als je in de bouw werkt. Daarnaast is het fijn om goede zakken te hebben waarin je het gereedschap in kan doen en die je beschermen tegen vonken van bijvoorbeeld een slijptol. Het is ook zeker aan te raden om kleding te kopen die heel je lichaam goed bedekt. Zo word je goed beschermt tegen de gevaren in de bouw. Het is ook raadzaam om goede schoenen te kopen. Deze kan je vaak alleen in een speciale winkel kopen. Sneakers dragen terwijl je aan het werk bent met een scherp voorwerp is af te raden. Dit gaat namelijk dwars door je schoenen heen en zal veel schade brengen aan je schoenen.

Goede werkplek

Naast een goede werkplek en geschikte kleding is het ook noodzakelijk dat je werkplek zelf goed en veilig is.  Losse spijkers en schroeven op de grond lijkt misschien niet gevaarlijk, maar als je valt en je komt met je hoofd op de grond terecht, kan dit ernstige gevolgen hebben. Scherpe voorwerpen moeten bovendien altijd opgeborgen zijn. Dit is niet alleen goed voor jouw veiligheid, maar ook voor de veiligheid van je collega’s.

Blogbeheerder van Werkveiligheidswijzer

Leave A Reply