5 werkzaamheden van een erkende loodgieter

0

Loodgieter is een erkend beroep. Dit wil zeggen dat mensen die het vak uitvoeren hiervoor gekwalificeerd voor moeten zijn. Er zijn namelijk verschillende werkzaamheden die enkel een erkende loodgieter mag uitvoeren, omdat het enorm belangrijk is dat de veiligheid goed in acht wordt genomen en dat men werkt volgens vaste richtlijnen. Om een loodgieter te worden moet je eerst een opleiding volgen. Daarnaast kun je als loodgietersbedrijf lid worden van Uneto-vni. Een lid van de Uneto-vni staat voor kwaliteit, service en vakmanschap. Hierdoor heb je als consument de zekerheid dat een vakman inschakelt.

Cv-ketel installatie

Het beste voorbeeld van een werkzaamheid die je zeker aan een erkende loodgieter over moet laten is de installatie van een cv-ketel. De verwarmingsketel gebruikt gas en pompt heet water door de woning. Vanwege deze omstandigheden is bij een cv-ketel installatie de vaardigheid van een erkende loodgieter nodig. Laat je het niet door een erkende loodgieter uitvoeren dan is het mogelijk dat het rendement daalt en je meer betaald. Daarnaast is er de kans dat er een gaslekkage ontstaat, want enorm gevaarlijk is!

Installeren van sanitair

Bij het installeren van sanitair wil je natuurlijk ook dat er geen fouten worden gemaakt. Wanneer je bijvoorbeeld een wc in de badkamer laat installeren, dan wil je niet dat deze gaat lekken. Zeker niet de afvoer want dit lekkende water zal voor onhygiënische situaties zorgen.

Waterleidingen aanleggen

Het aanleggen van waterleidingen is ook een werkzaamheid van een erkende loodgieter. De vakman kan dit voor zowel nieuwbouw als bestaande woningen doen. In het geval van een bestaande woning, zal voor het aanleggen van een waterleiding ook een muur opengebroken moeten worden. Wanneer waterleidingen onjuist worden aangelegd kan dit in de toekomst voor grote problemen zorgen. De schade is vaak groot omdat de lekkage pas laat zichtbaar wordt. Ook moeten er vaak muren of vloeren worden opgebroken op het te repareren.

Repareren van lekkages

Een zeer belangrijke werkzaamheid van de loodgieter is het repareren van lekkages. Vaak moeten deze klussen met spoed uitgevoerd worden om waterschade te voorkomen. De erkende loodgieter kan u helpen met alle soorten lekkages. Van lekkende waterleidingen tot daklekkages.

Bestrijden van vocht in huis

Te veel vocht in huis moet u bestrijden. Een te hoge luchtvochtigheid zal er namelijk voor zorgen dat uw woning minder efficiënt verwarmd kan worden. Daarbij kan een vochtprobleem ook gezondheidsproblemen veroorzaken als er bijvoorbeeld in huis sprake is van schimmelvorming. De loodgieter kan dit probleem verhelpen door vochtbestrijding.

Blogbeheerder van Werkveiligheidswijzer

Leave A Reply