Veilig koffie drinken als je onderweg bent?

0

Wanneer je onderweg bent is het belangrijk om op een veilige manier koffie te drinken. Je dient je beker weg te kunnen zetten wanneer het drukker wordt op de weg. Zo hoef je je koffiebeker zo min mogelijk in de hand te houden, alleen wanneer je eruit drinkt. Dit is ook belangrijk voor je medewerkers die vaak onderweg zijn.

Het volgende voorbeeld toont aan dat koffie drinken als een serieus gevaar voor de veiligheid kan worden gezien:

“Lindsey Krieger uit Minnesota werd in 2017 aangeklaagd voor het drinken van koffie achter het stuur. Lindsey Krieger heeft uitgelegd dat ze is aangehouden door een politieman en er vervolgens gevraagd is of ze wist waarvoor de aanhouding verricht werd. Dit wist zij niet, vervolgens is haar duidelijk gemaakt dat koffie drinken de oorzaak was van haar aanhouding. Er werd aangegeven dat het niet toegestaan was om koffie te drinken achter het stuur.

Door de politie-organisatie in Minnesota is aangeven dat dit valt onder een wet die zegt dat het niet toegestaan is om zaken te doen die afleiden van het autorijden. Daarnaast is aangegeven dat Lindsey Krieger haar koffiebeker niet in een daarvoor bestemde houder zette, haar kopje koffie werd continu in de hand gehouden”.

Lindsey Krieger is er met een waarschuwing afgekomen. Echter werd er ook geconstateerd dat zij geen gordel droeg, daar heeft zij wel een boete voor gekregen.

Veilig koffie drinken als u onderweg bent

Koffie to go bekers zijn uitermate geschikte wanneer je op een veilige manier koffie wilt drinken. De bekers zijn handig afgesloten en zullen daardoor niet zomaar lekken. Op deze manier kun je rustig naar de weg blijven kijken en blijft je kleding schoon. Wanneer je een slokje hebt genomen is het mogelijk om je koffiebeker in een daarvoor bestemde houder weg te zetten. Is het te druk? Dan is het beter om even helemaal geen koffie te drinken en te wachten op een rustiger moment.

Net als in Minnesota is het in Nederland en België niet toegestaan om met andere zaken dan de weg bezig te zijn. Dit begint met de juiste bekers.

Koffie to go bekers voor uw medewerkers

Gaan je medewerkers de weg op met traditionele koffiebekers? Geef hen dan een veilige oplossing in de vorm van koffie to go bekers. Zo kun je hen met een veilig alternatief faciliteren en is de kans dat er iets gevaarlijks gebeurt kleiner. Ook worden op deze manier manier hoge boetes voorkomen. Zo hoef jij of je medewerkers niet hetzelfde mee te maken als Lindsey Krieger en blijft koffie drinken veilig.

Blogbeheerder van Werkveiligheidswijzer

Leave A Reply