4 tips om het industrieterrein schoon te houden

0

Een industrieterrein of bedrijventerrein is meestal niet de meest inspirerende omgeving. Maar het scheelt een heleboel als de omgeving op een industrieterrein goed is onderhouden. En daar ontbreekt het bij veel bedrijventerrein nog wel eens aan. Dit terwijl de uitstraling van het terrein invloed heeft op de uitstraling van het pand, en dus ook op eventuele klanten. Heel belangrijk dus! Hieronder hebben we een aantal tips op een rijtje gezet die helpen om een industrieterrein schoon te houden.

1. Vuil opruimen

Een van de dingen die meteen de moeite waard is om op te pakken is het opruimen van rondslingerend vuil. Dit geeft meteen een andere uitstraling naar bezoekers toe. Er wordt in Nederland per persoon, per jaar, 500 kilo afval geproduceerd! Een deel hiervan slingert helaas rond in plaats van dat het netjes weggegooid is. Een goed punt om aan te pakken voor een schoon industrieterrein dus!

2. Groenbeheer

Binnen de industrie is vaak weinig aandacht voor groenbeheer. Het weinige groen dat wel op een industrieterrein te vinden is, wordt vaak ondermaats onderhouden. Door hier wél aandacht aan te besteden kun je op een relatief goedkope en gemakkelijke manier zorgen voor een verzorgdere uitstraling van het terrein. Dit nodigt ook veel meer uit voor potentiële klanten!

3. Gebruik de juiste materialen

Veel bedrijven op een industrieterrein maken gebruik van een buitenkast. Dit zijn kasten die bijvoorbeeld dienen als elektriciteitskast om een elektriciteitsnetwerk te beschermen. Dit zijn vaak aantrekkingsmagneten voor vandalisme. Door ervoor te zorgen dat de juiste materialen worden gebruikt voor deze kasten voorkom je dat ze aantrekkelijk zijn voor vandalisme. Bovendien voorkom je dat de kasten verweren en er lelijk uit gaan zien door regen en andere weersomstandigheden. Tegenwoordig zijn er RVS buitenkasten te krijgen die bestand zijn tegen alle weersomstandigheden en zelfs voorzien kunnen worden van anti-graffiti of anti-wildplak afwerking!

4. Het aanpakken van bezoekersvoorzieningen

Wat erg ongeorganiseerd en slordig kan staan, is het ontbreken van duidelijke parkeervakken, richtingaanwijzers of parkeervakken voor invaliden. Dit is heel gemakkelijk te verhelpen en geeft meteen een flink betere uitstraling van je bedrijf en het industrieterrein. Duidelijke borden voor bezoekers zijn daarnaast ook gewoon erg klantvriendelijk. Hetzelfde geldt voor duidelijke parkeervakken en parkeervakken speciaal voor invaliden.

Wil je dus een meer bezoekersvriendelijke uitstraling van je bedrijfspand of het gehele industrieterrein? Met bovenstaande tips kom je een heel eind zonder heel veel geld kwijt te zijn. En dat is ook wat waard!

Blogbeheerder van Werkveiligheidswijzer

Leave A Reply