3 tips voor het sleutelen aan je auto

0

Er is niets mooier dan als je problemen zelf kunt oplossen. Dat geldt ook voor mankementen aan je auto. Want wat is er leuker dan je handen lekker uit de mouwen te steken en zelf gaan sleutelen? Bovendien bespaar  je door zelf te klussen aan de auto soms flink wat geld. De software van moderne auto’s wordt steeds gecompliceerder, maar onderdelen zoals wielen en distributieriem vervangen kan je – las je handig bent – prima zelf doen. Door goedkope auto onderdelen te scoren, kun je met een klein beetje ervaring al een heel eind komen. Wil je een distributieriem kopen? Dat kan bijvoorbeeld eenvoudig online. Hier geven we je een drietal tips voor als je zelf aan je auto wilt sleutelen.

Aan je auto sleutelen tip #1: Kies je locatie goed uit

Mooi dat je zelf aan de slag wilt met je auto! Maar waar doe je dat? Er gaat weinig boven een autogarage als je serieus wilt klussen. Op straat werken aan de auto is op veel plekken in Nederland niet eens toegestaan.

Gelukkig zijn er verspreid door het land genoeg garages waar je zelf kunt sleutelen. Vaak lopen hier ook professionals rond die je kunnen helpen op het moment dat je er zelf niet uitkomt. Ideaal!

Aan je auto sleutelen tip #2: Bereid goed voor

Zelf aan je auto sleutelen? Voorbereiding is de key. Lees je goed in over het probleem en over hoe jouw auto in elkaar steekt. Hoewel je veel zelf kunt doen, kun je ook veel fouten maken – en die zijn soms erg kostbaar. Dus neem de auto handleiding erbij en steek een paar uur studie in de klus die je gaat uitvoeren. Zo leer je je auto ook meteen beter kennen!

Aan je auto sleutelen tip #3: Schaf de juiste tools aan

Er zijn klusjes waar je niet veel meer voor nodig hebt, dan een schroevendraaier. Maar voor de meer serieuze aanpak om aan je auto te sleutelen heb je een complete set gereedschap nodig. En niets is zo erg als wanneer je nét dat ene sleuteltje of onderdeeltje mist. Een waardevolle tip voor iedereen die gaat sleutelen aan de auto is dan ook: koop een mooie set gereedschap voordat je begint.

Blogbeheerder van Werkveiligheidswijzer

Leave A Reply