5 zaken die je terugziet in een autogarage

0

In 2016 zat het aantal onderhoudsbeurten van auto’s erg in de lift. Men durft meer te investeren en pakt een probleem sneller aan. En wanneer je je auto naar de garage brengt, wil je natuurlijk dat er goed voor je auto gezorgd wordt. Je ziet in een autogarage vaak een hoop gereedschap en materialen liggen, zonder dat je precies weet waar het voor is. Gelukkig is dit voor de vaklui gesneden koek. Wat vind je bijvoorbeeld in een autogarage? Je leest het hier!

1. Ervaring

Het is wellicht niet wat je letterlijk in een autogarage ziet rondslingeren, maar als het goed is zie je het er wel: mensen die hun weg weten rondom de auto en niet terugdeinzen voor de autoreparaties die zij tegenkomen. Je wilt je auto achterlaten bij vakkundige mensen die vertrouwen in hun eigen kunnen uitstralen. Gelukkig vind je deze kennis en ervaring in de meeste autogarages terug. Een goede autogarage herken je al snel door de professionaliteit van de medewerkers, een professionele werkplaatsinrichting van de garage  die bovendien aan alle veiligheidseisen voldoet.

2. Autolift

Wat je in vrijwel elke garage terugziet, en wat onmisbaar is, is een autolift. De auto wordt op de lift gereden en op deze manier omhoog gedraaid. Wanneer de auto hoog staat, kan de automonteur de onderkant van de auto goed bekijken en heeft hij alle ruimte en zicht om de auto te repareren.
Ook Arbo-technisch is het niet verstandig als een monteur lang op de rug moet liggen om onder de auto een onderdeel te repareren. Naast dat het voor de lichaamshouding funest kan zijn, is het ook voor de zuurstof en ademhaling niet verstandig dit te lang en te vaak te doen. Vandaar dat een autolift een vaste tool is in een autogarage.

3.Diagnoseapparatuur

Om een auto te repareren, moet eerst duidelijk zijn waar het probleem precies zit. Je kunt een auto naar de garage brengen met een klacht, maar voor de monteurs is het belangrijk om te weten waar de fout zit en wat zij moeten oplossen. Om de reparatie te laten slagen, hebben autogarages diagnoseapparatuur staan. Deze apparatuur zorgt ervoor dat ze het probleem kunnen traceren en kunnen behandelen.

4. Wachtruimte

Een wachtruimte is belangrijk bij een autogarage. Wanneer iemand een auto naar de garage brengt, is het mogelijk dat deze persoon nergens anders heen kan en moet wachten tot de auto weer klaar is voor gebruik. Soms is de klus zo geklaard, maar het kan zomaar enkele uren duren. Het is dan prettig om deze mensen een plek te geven waar zij enkele uren kunnen besteden. Daarnaast moet de wachtruimte over enkele faciliteiten beschikken. Denk hierbij aan Wi-Fi en een koffieapparaat. Wil je tevreden klanten? Dan zorg je dat het hen aan niets ontbreekt.

5. Magazijn

Je kunt als autogarage nu eenmaal niet op alles voorbereid zijn, maar toch is het hebben van een magazijn erg handig. Op deze manier kun je de nodige voorraad hebben, zodat sommige klussen direct gedaan kunnen worden. wanneer je alles bestelt en via de leverancier laat komen, ben je veel tijd kwijt. Het bestellen van zomer- of winterbanden bij de leverancier kan zomaar drie tot vier werkdagen duren.

Weet jij nog iets wat niet mag ontbreken in een autogarage? Laat het ons weten!

Blogbeheerder van Werkveiligheidswijzer

Leave A Reply