Zo stuur je als werkgever je personeel veilig de weg op: 3 tips

0

Als werkgever heb je bepaalde verantwoordelijkheden. Zo heb je onder andere de verantwoordelijkheid voor de veiligheid van je personeel. Afhankelijk van het soort werk dat je personeel doet, moet je op bepaalde dingen letten om de veiligheid van je personeel te kunnen waarborgen. Hoe zit het als je als werkgever regelmatig je personeel de weg op moet sturen? In dit artikel geven we je tips om dit op een veilige manier te doen.

1. Zorg voor veilige auto’s

Het veilig de weg op sturen van je personeel begint met zorgen voor veilige auto’s waar zij gebruik van kunnen maken. Auto’s vergelijken gebeurt vaak aan de hand van bepaalde criteria, waarbij prijs toch vaak een belangrijke pijler is. Maar het is ook heel belangrijk dat je rekening houdt met de veiligheid van de auto’s waarin je jouw personeel de weg op laat gaan. Kijk daarom ook eens naar de scores van verschillende wagens op internationale veiligheidstests. Zo krijg je toch meer inzicht in de veiligheid van de verschillende auto’s.

2. Maak tijdig gebruik van winterbanden

Zodra het weer slechter wordt, is het risico op ongelukken op de weg eens stuk groter. Dat kan met heftige regenval het geval zijn, maar zeker in de winter is er vaker kans op ijzel en gladde wegen, en dus een grotere kans op ongelukken. Winterbanden zijn onmisbaar in deze periode van het jaar. Vaak wordt er veel te laat overgeschakeld naar winterbanden, maar je kunt gelukkig een makkelijke vuistregel hanteren. Dat is de volgende: zodra de temperatuur onder de 7 graden zakt, is het tijd om winterbanden onder je auto te zetten. Dat geldt dus ook voor de auto’s waar je personeel gebruik van maakt tijdens deze periode.

3. Zorg voor regelmatige check-ups

Om te garanderen dat de auto’s die je personeel gebruikt veilig zijn en blijven is het zaak om de auto’s regelmatig te laten checken. Het blijven producten die intensief gebruikt worden dus kan er altijd iets slijten of stuk gaan. Je wilt niet voor verrassingen komen te staan op dit gebied dus zorg er voor dat je zeker weet dat alle bedrijfswagens regelmatig worden gecontroleerd. In dit geval geldt zeker dat je alles beter volgens het boekje kunt doen.

Bovenstaande tips leggen de belangrijkste basis voor de veiligheid van jouw personeel dat regelmatig de weg op moet. Zorg er daarnaast voor dat je personeel op de hoogte is van de veiligste manier van rijden en dat ze zich verantwoordelijk gedragen in het verkeer.

Blogbeheerder van Werkveiligheidswijzer

Leave A Reply