Opplussen woning

0

Het opplussen van een woning houdt in dat de woning bouwkundig wordt aangepast om alle ongemakken weg te nemen. Denk hierbij aan drempel, kieren en ongelijke vloerdelen. Door deze ongemakken weg te nemen wordt de veiligheid en comfort van de woning verhoogd. Dit is veelal interessant voor ouderen en andere mindervalide. In dit artikel lichten we een aantal mogelijkheden toe voor het opplussen van een woning.

Opplussen van een galerijvloer

Galerijflats hebben vaak te maken met een grote opstap bij de entree van de woning. Dit komt door het hoogte verschil tussen de galerijvloer en de vloer van de woning. Maar ook de drempel bij de deur kan de woning lastig toegankelijk maken.

Bij het verhogen van een galerij worden er panelen over de galerijvloer gelegd. Deze panelen vallen over kieren, drempels en ongelijke vloerdelen waardoor alle hindernissen zijn weggenomen. De panelen zijn op maat gemaakt en in elke gewenste hoogte in te stellen.

Galerij balustrade

Omdat de vloer is verhoogd is het ook verstandig om de galerij balustrade op te hogen om valgevaar te voorkomen.

Opplussen van een balkonvloer

Galerijflats hebben vaak te maken met een grote opstap bij het balkon van de woning. Hierdoor is een balkon niet goed toegankelijk voor minder mobiele bewoners. Met een balkonverhogingen worden er onder andere uit op maat gemaakte panelen gemonteerd die de vloer van een balkon weer gelijkmatig ophogen.

Omdat de ophoging alle ongemakken wegneemt, zijn de ruimtes makkelijker toegankelijk voor rolstoelen, rollators, scootmobielen e.d.

Dit artikel wordt uw aangeboden door Q-netics, leverancier van woningaanpassingen op maat. Wilt u meer weten over de mogelijkheden in het opplussen van woningen of een complex? Neem dan contact op met één van onze specialisten.

Blogbeheerder van Werkveiligheidswijzer

Leave A Reply