4 onmisbare bouwmaterialen voor een timmerman

0

Voor een timmerman zijn er bepaalde bouwmaterialen die echt onmisbaar zijn. Natuurlijk is het belangrijk dat je weet wat je doet als timmerman zijnde, maar zonder de juiste materialen kom je zelfs als de beste timmerman te wereld niet heel ver. Maar wat zijn dan de materialen die voor een timmerman écht onmisbaar zijn? Die je dus echt nodig hebt om je werk te kunnen doen? In dit artikel hebben we voor jou de meest onmisbare bouwmaterialen op een rijtje gezet. Je kunt alvast het juiste hout kopen, want als je zorgt dat je onderstaande materialen in huis hebt kom je goed voorbereid op elke klus aan.

1. Boorgereedschap

Als je zelf je huis gaat verbouwen of echt als timmerman aan de slag gaat is goed boorgereedschap onmisbaar. En dan hebben we het over de oplaadbare variant welteverstaan. Je kunt immers niet ineens zonder werkende boormachine zitten als je op een klus bent. Daarom wil je ook boorgereedschap dat beschikt over een accu die lang genoeg mee gaat. Verder wil je een echt lichtgewicht hebben die handzaam is en die in verschillende richtingen kan werken op verschillende snelheden.

2. Zagen

Het kiezen van een beroep kan behoorlijk lastig zijn, maar als je eenmaal weet dat je timmerman wilt worden dan moet je er ook vol voor gaan. Dat betekent dat je alle soorten zagen moet hebben. Dan kun je denken aan een elektrische decoupeerzaag of juist een compacte fijne zaag. Maar denk ook aan kapzagen, figuurzagen, cirkelzagen, decoupeerzagen en lintzagen. Je moet over alle soorten beschikken, maar omdat ze veel ruimte in beslag nemen zal je op een klus enkel de zagen meebrengen die je echt nodig hebt.

3. Hamers en benodigdheden

Verder moet je ook beschikken over hamers en benodigdheden die daarbij komen kijken. Wat betreft hamers zal je als timmerman in ieder geval een lichte en een zware klauwhamer meebrengen en wellicht ook een houten hamer voor wanneer je het hout niet wilt beschadigen bij een delicate klus. Benodigdheden die je dan ook moet hebben zijn een drevel om de spijkerkoppen netjes en veilig weg te werken en een nijptang om spijkers en nagels te kunnen verwijderen indien nodig.

4. Een waterpas

Het werk dat je neerzet als timmerman moet natuurlijk mooi zijn, maar het moet ook kloppen. Daarom is ten slotte een waterpas van groot belang. Zo weet je zeker dat je netjes en secuur werkt en dat wat je aflevert ook klopt met het plaatje dat je in je hoofd had.

Uiteraard zijn er heel veel meer materialen die je als timmerman nodig hebt. Maar deze vier zaken vormen een goede basis!

Blogbeheerder van Werkveiligheidswijzer

Leave A Reply