Minigraver kopen? Let op deze aandachtspunten!

0

Overweeg je het kopen van een minigraver? Maar heb je geen idee waarop je moet letten bij de aankoop? Er is veel waarover je kunt nadenken. Zo hebben de meeste minigravers er al wat kilometers opzitten. Waardoor speling kan ontstaan, de motor kan lekken of er aan de elektra al wat geknutseld is. Bekijk welke aandachtspunten er allemaal zijn bij het kopen van een minigraver. Hebben we je interesse opgewekt? Je leest ze hieronder in dit artikel.

Denk goed na

Voor je de beslissing maakt om een minigraver te kopen is nadenken over het gebruik ook een goede keuze. Wanneer je niet vaak een dergelijke machine nodig hebt, is het misschien beter om te denken over huren. Omdat je ook rekening moet houden met de onderhoud en kosten voor vervangen van onderdelen. Dit heb je met huur namelijk niet.

Controleer ruimte en speling van onderdelen

Het is verstandig om een minigraver te controleren op speling tussen onderdelen. Je kunt dit doen door te voelen en de machine te testen. Bij het testen kun je de graver iets opdrukken. Je moet eventuele speling direct voelen. Soms kun je zien of er onderdelen vervangen zijn. Wanneer dit gedaan is controleer dan ook op welke manier dit is gedaan. Als er sprake van professionele werkzaamheden zijn is er natuurlijk niets aan de hand.

Controleer de motor op mankementen

De motor is de kracht en basis van je minigraver. Met andere woorden moet die echt in orde zijn. Het geluid moet goed zijn en de motor moet natuurlijk niet lekken. Het moet dus echt allemaal goed zijn en functioneren. Als er olie uit de machine lekt of niet goed op peil is merk je dit vrijwel direct. Al dan niet aan vochtige plekken of de geur van een motor die al even draait.

Lees ook het artikel over werkmateriaalverzekering afsluiten, ja of nee?

Controleer of er beschadigingen zijn

Maar er kunnen ook andere beschadigingen zijn. Je kunt denken aan deuken, krassen en beschadigingen die minder goed zichtbaar zijn. Dit kun je tijdens de optische controle allemaal zien. Werkt de verlichting, geluiden en start de motor soepel. De beschadigingen vertellen vaak ook hoe intensief een minigraver gebruikt is.

Conclusie

Nog altijd een minigraver kopen? Er zijn op het internet genoeg minigraver leveranciers te vinden  die jou helpen bij de aanschaf van een minigraver die past bij datgene waar jij hem voor nodig hebt. Kies je voor een nieuwe minigraver, dan weet je zeker dat er niets mankeert. Nu weet je waarop gelet moet worden bij aankoop van een gebruikte minigraver, kun je ook met meer zekerheid op zoek naar een occasion.

Leave A Reply