Mobiel toilet kopen? Houd rekening met deze zaken!

0

Mobiele toiletten zijn er in alle soorten en maten. Heb je regelmatig een of meerdere mobiele toiletten nodig? Let dan vooral op het soort evenement of de gelegenheid waarvoor je deze moet gebruiken. Hier lees je met welke zaken je rekening moet houden bij de aanschaf van mobiele toiletten per evenement.

1. Bouwsector

In de bouwsector wordt veelvuldig gebruik gemaakt van mobiele toiletten, aangezien bouwvakkers vaak hele dagen buiten het bereik van een toilet aan het werk zijn. In de bouw werken nog altijd voornamelijk mannen, dus een urinoir is aan te raden. Ook is er meestal geen centrale plek om de handen te wassen aanwezig, dus moet het mobiele toilet zelf voorzien zijn van een hand wash unit. Vaak wordt als uitgangspunt aangehouden dat er per 15 werknemers per geslacht één toilet aanwezig is. Op een grote bouwplaats staan dan ook vaak meerdere mobiele toiletten.

2. Grote evenementen

Op een groot evenement komen veel mensen af. Je wilt voorkomen dat al die mensen een uur in de rij moeten staan voordat ze gebruik kunnen maken van het toilet. Zorg er daarom voor dat er ook urinoirs worden geplaatst. Deze zorgen niet alleen voor een betere doorstroming, maar voorkomen ook dat mannen druppelen op het mobiele toilet, waardoor het beter schoon blijft. Het is niet nodig om de toiletten te voorzien van een hand wash unit, aangezien er bij grote evenementen vaak een grote, centrale plaats is om de handen te wassen. 

3. Evenement in de particuliere sector

Bij evenementen die plaatsvinden in de particuliere sector, is het vooral belangrijk dat de toiletten schoon zijn en blijven. De gastheer of -vrouw wil natuurlijk niet dat de gasten de toiletten vies vinden. De beste toiletten hiervoor, zijn de toiletten die zichzelf reinigen door middel van een ingebouwd spoelsysteem. Bovendien kun je er het beste ook urinoirs bij plaatsen, zodat de toiletten nog beter schoon blijven. Zorg er ook voor dat gasten hun handen kunnen wassen op het mobiele toilet. Benieuwd bij welke wc units dit mogelijk is? Er zijn meerdere leveranciers die mobiele toiletten te koop aanbieden.

4. Kleine feestjes

Bij kleine feestjes hoeven minder mobiele toiletten geplaatst te worden. Zet er wel altijd een urinoir neer. Op feestjes worden hygiënische toiletten erg gewaardeerd. Bovendien is er meestal geen centrale plek waar mensen hun handen kunnen wassen. Daarom is het goed om mobiele toiletten te plaatsen waarin het mogelijk is om de handen te wassen.

Blogbeheerder van Werkveiligheidswijzer

Leave A Reply