Verbouwen? Zo huur je het juiste formaat puincontainer!

0

Als je gaat verbouwen, kan het huren van een puincontainer een uitkomst bieden. In de container kun je veel puin kwijt. Er zijn verschillende formaten puincontainers. Veel mensen vinden het lastig om in te schatten hoe groot hun container moet zijn. Dit artikel helpt je bij de keuze van het juiste formaat puincontainer. Let op: ga je een bouwafval container huren in Amsterdam of een andere grote stad? Dan is het verstandig om bij de gemeente te informeren naar de geldende regels op dit gebied.

Keuken/ badkamer verbouwen

Wanneer je alleen de keuken of alleen de badkamer gaat verbouwen, heb je natuurlijk een minder grote puincontainer nodig dan wanneer je je hele huis gaat verbouwen. Ondanks het feit dat er veel verschillende en vaak ook grote meubels in de badkamer aanwezig zijn, is een kleine puincontainer van 3m3 vaak al genoeg. Mocht je een heel grote keuken hebben of een badkamer met bad en andere grote meubels, dan is een puincontainer van 6m3 aan te raden. 

Vloer verwijderen/ muur afbreken

Als je je vloer wilt laten verwijderen of je muur af wilt breken, komt er enorm veel afval vrij. Maar bij de keuze van het formaat puincontainer, moet je vooral kijken naar het aantal vierkante meters van de vloer of muur. Voor deze klussen is meestal een puincontainer van 6m3 nodig. Als je een kleine oppervlakte vloer of muur hebt, kan een 3m3 voldoende zijn, maar meestal is deze niet genoeg. Bovendien kun je bij twijfel altijd beter voor de grotere maat gaan.

Je huis volledig verbouwen

Bij het verbouwen van een compleet huis, komt er ongekend veel afval vrij. Denk aan een vloerbedekking, de muren, de toiletten, de keuken en de badkamer. Gemiddeld komt er zo’n 15 tot 20 kuub aan afval vrij. Ga dan ook altijd voor het grootste formaat: een puincontainer van 12m3. Meestal moet de container tussendoor nog een keer geleegd worden. Wil je een container huren in Almere, Amsterdam, Rotterdam of een andere stad? Vraag bij de gemeente of er een vergunning nodig is.

Tuin verbouwen

Het bepalen van het formaat puincontainer dat je nodig hebt als je je tuin gaat verbouwen, is niet eenvoudig. Er is dan ook geen richtlijn voor. Het is echt afhankelijk van de grootte van jouw tuin en wat er allemaal in staat. Heb je bijvoorbeeld alleen planten en ander groen, dan is een kleine container voldoende, maar als je veel tegels of een tuinhuisje hebt, is er weer een grotere maat nodig. Als je een schutting hebt die verwijderd moet worden, moet de puincontainer nog een maat groter zijn.

Blogbeheerder van Werkveiligheidswijzer

Leave A Reply