Met deze 4 accessoires val je op in het donker

0

Voor iedereen die regelmatig zich in het donker buiten begeeft, of het nu voor je werk of voor een ronde hardlopen is, is het waarschijnlijk een bekend probleem. Je bent slecht tot niet zichtbaar in het donker. Helaas brengt dit altijd gevaren met zich mee. Wanneer je slecht zichtbaar bent voor anderen breng je niet alleen jezelf maar ook de ander in gevaar. Om hier iets aan te doen zijn er veel verschillende uitrustingen en accessoires op de markt gebracht. Wij zetten hier 4 accessoires voor je op een rijtje waarmee je je nooit meer zorgen hoeft te maken over jouw zichtbaarheid in het donker.

Veiligheidshesjes

 De meest voorkomende vorm van veiligheidsaccessoires in het donker zijn natuurlijk veiligheidshesjes. Veiligheidshesjes zijn goedkoop, eenvoudig te dragen en bieden grote mate van zichtbaarheid. Veiligheidshesjes zijn er daarnaast in veel verschillende soorten en maten zodat er voor iedereen een model is dat aansluit op zijn of haar wensen en behoeften. Daarnaast zijn de hesjes vaak te bedrukken met een bedrijfsnaam of logo, dit zorgt voor een professionele uitstraling. Dit komt het imago van het bedrijf weer ten goede.

veiligheidshes
Bron: Veiligheidshesjes.net

Lichtgevende veters

Voor iedereen die niet graag een hesje of iets dergelijks draagt zijn er andere manier om in het donker goed op te vallen. Denk bijvoorbeeld aan reflecterende veters. Naast uitermate geschikt om je zichtbaarheid en veiligheid te vergroten zijn de veters ook nog eens modieus en trendy. Via internet maar ook in veel schoenenwinkels zijn de veters eenvoudig en goedkoop te bestellen.

Hardlooplichtjes

Een ander alternatief waardoor je voortaan een stuk beter zichtbaar bent zijn hardlooplichtjes. Deze lichtjes zijn niet zwaar en eenvoudig te bevestigen aan je kleding of te dragen in de vorm van een band aan je been of arm. Op deze manier voorkom je dat anderen jou niet zien en verklein je de risico’s op ongelukken.

De slimme jas

Deze nieuwe gadget is waarschijnlijk nu al dé gadget van 2016! Deze jas wijst jouw omgeving namelijk de weg! Plan je route via je mobiele telefoon en upload deze naar je jas. De jas zal vervolgens een pijl projecteren op je rug die overig verkeer precies aangeeft waar jij heengaat! Op deze manier kan niemand jou meer missen.

Zoals je ziet zijn er best een aantal mogelijkheden om beter zichtbaar op pad te gaan. Onderschat de risico’s van slechte verlichting niet en zorg er dus voor dat je altijd goed voorbereid op pad gaat.

Blogbeheerder van Werkveiligheidswijzer

Leave A Reply