De dagelijkse uitdagingen van een offshore werknemer

0

Offshore werken is uitdagend en in sommige gevallen een regelrecht avontuur.  Offshore medewerkers werken letterlijk ‘van de kust weg’, zoals de term al doet vermoeden. Tijdens het werk dat de offshore werknemers op een booreiland uitvoeren komen ze voor verschillende uitdagingen te staan. In dit artikel zijn de vier grootste uitdagingen onder elkaar gezet.

1. Flexibiliteit

Werk je op een boorplatform? Dan kun je moeilijk voorspellen waar je precies aan de slag gaat. Je weet namelijk pas enkele dagen voor vertrek op welke bestemming jij de komende weken of maanden zult zijn. Als offshore medewerker moet je daarom een flexibele houding hebben en openstaan voor de vorm van onzekerheid die dit met zich meebrengt. De unieke ervaring die het werken op een boorplatform met zich meebrengt, maakt het aanpassen aan de situatie daarentegen wel makkelijker.

2. Offshore werkdagen

Een offshore medewerker werkt 14 tot 21 dagen lang, tot wel 12 uur per dag. Heb je interesse in een offshore baan? Dan is het erg belangrijk dat je een echte doorzetter bent. Ook moet je fysiek tegen een stootje kunnen. Tijdens het verblijf op het boorplatform hoeft de offshore medewerker niets te betalen: de accommodatie, faciliteiten en maaltijden worden namelijk vergoed. Ook wordt ervoor gezorgd dat de offshore medewerkers, naast de uitdagende baan, toch kunnen genieten door bijvoorbeeld films te kijken, gebruik te maken van internet of te sporten in de speciale sportschool.

3. Verantwoordelijkheid

Offshore medewerkers zijn verantwoordelijk voor hun eigen werk en handelen en moeten daarom oplettend zijn. Ze worden bijvoorbeeld regelmatig gecontroleerd op drugs- en drankgebruik, gezondheid, arbeids- en crimineel verleden. Een succesvolle medewerker kun je alleen zijn wanneer je goed luistert naar de leidinggevenden en leergierig bent.

4. Werkomstandigheden

Afhankelijk van de locatie kunnen offshore werkdagen een stuk moeilijker verlopen door de werk- en weersomstandigheden. Zo kan het zijn dat er gewerkt moet worden in ijskoude temperaturen of juist extreem warme omstandigheden. Ook harde windstoten kunnen het werk zwaarder maken. Het is daarom erg belangrijk dat je als offshore medewerker de juiste werkkleding draagt. Denk hierbij aan een uitgebreid kledingpakket (met vlamvertragende- en antistatische eigenschappen) en persoonlijke beschermingsmiddelen zoals speciale handschoenen en brillen.

Conclusie: als offshore medewerker moet je een aantal belangrijke eigenschappen bezitten. Een goede conditie, de juiste mentaliteit en verantwoordelijkheidsgevoel zijn hierbij de belangrijkste eigenschappen. Het werken op een boorplatform is niet voor iedereen weggelegd. Maar als je denkt de dagelijkse uitdagingen goed aan te kunnen is het, mede dankzij de mooie ervaring en het goede salaris, een prachtige baan!

Blogbeheerder van Werkveiligheidswijzer

Leave A Reply