4 redenen om in 2021 te investeren in luchtfiltering

0

De laatste jaren is er steeds meer aandacht voor luchtfiltering en luchtzuivering. Dit is niet vreemd, want lucht die niet goed gefilterd is, kan voor veel kleine én grote gezondheidsproblemen zorgen. En dat kan vervolgens weer grote problemen opleveren in je persoonlijke leven, maar ook voor personeel dat op een kantoor zonder luchtfiltering werkt. Het is bewezen dat een gezond kantoor tot wel 10% extra productiviteit kan opleveren. Investeren in luchtfiltering heeft dus vele voordelen die wij voor je op een rij zetten.

Investeren in luchtfiltering reden 1: Verspreiding ziektekiemen stoppen

Investeren in luchtfiltering is in 2021 belangrijker dan ooit. De impact van de wereldwijde coronapandemie is voor iedereen voelbaar. Het is van groot belang dat we ons zo goed mogelijk wapenen tegen dit virus en daar kan luchtfiltering bij helpen. Luchtzuivering is uitermate belangrijk, want dit verkleint de kans op de verspreiding van ziektekiemen zoals het coronavirus. Wil je dus een gezonde (werk)plek creëren, investeer dan in luchtfiltering.

Investeren in luchtfiltering reden 2: Geurbestrijding

Nare geuren en gassen zijn vaak een probleem bij bedrijven. Zo krijgen medewerkers in de horeca en zware industrie regelmatig te maken met geuren en gassen die slecht zijn voor de gezondheid. Maar ook op kantoren hangen al snel nare geuren die van apparaten, personen en eten afkomen. Een groot voordeel van investeren in luchtfiltering is daarom dat dit een effectieve manier van geurbestrijding is. Met luchtzuivering ga je nare geuren tegen en houd je de lucht schoon.

Investeren in luchtfiltering reden 3: Een schone werkplek

Nog een voordeel van het investeren in luchtfiltering is dat dit een groot effect heeft op de indruk die jouw kantoor maakt op anderen. Hoe hard je ook schrobt (of laat schrobben), je kantoor zal nooit de indruk wekken dat het schoon is als er nare geuren hangen. Voor een schoon én gezond kantoor is het dus goed om te investeren in luchtzuivering.

Investeren in luchtfiltering reden 4: Productiviteit verhoging

We benoemden het al kort in de introductie: goede luchtfiltering is essentieel voor de productiviteit van personeel, zowel op kantoor als andere werkplekken. De kwaliteit van de lucht waarin je werkt heeft namelijk een groot effect op de fysieke en mentale gezondheid. Met goede luchtzuivering zorg je er daarom voor dat personeel meer energie heeft en zich beter kan controleren. Andersom zorgt slechte (of geen) luchtfiltering ervoor dat mensen snel kwaaltjes zoals hoofdpijn ontwikkelen, en dat is funest voor hun productiviteit. Samenvattend kunnen we dus wel stellen dat luchtfiltering zorgt voor gezonde en schone werkplekken. Daarom is het belangrijk om in 2021 te investeren in goede luchtfiltering!

Blogbeheerder van Werkveiligheidswijzer

Leave A Reply