3 manieren waarop een airco de werkplek veiliger maakt

0

De afgelopen jaren zijn de zomers in Nederland steeds heter geworden. Zo heet, dat we het op veel plekken eigenlijk niet meer zonder airco kunnen. Zo ook op de werkplek. Lange dagen maken in de zomer was vroeger geen ramp, maar tegenwoordig zijn die dagen in de zomer soms bijna ondraaglijk als er geen airco aanwezig is. Zeker als de zon op het raam staat, kan een werkdag met 35 graden in een heuse nachtmerrie veranderen. Twijfel je nog over het aanschaffen van een airco voor in jouw bedrijfsruimte? In dit artikel bespreken we 3 manieren waarop een airco de werkplek veiliger maakt! 

1.   Houdt het hoofd koel

Een airco houdt het hoofd koel – letterlijk. Door een airco te laten installeren, voorkom je flauwtes die de warmte kan veroorzaken. Zeker als medewerkers fysiek zwaar werk doen, zoals in magazijnen of winkels, kan de hitte een negatief effect hebben op de gezondheid. Zelfs met genoeg water kunnen onze huidige zomerse temperaturen flauwtes veroorzaken. Dat is niet alleen vervelend voor de medewerker, maar ook voor jou – een zieke medewerker kan immers niet op de werkvloer staan. Daarom is het zeer verstandig een airco aan te schaffen, zodat jouw werknemers ook met de hoogste temperaturen comfortabel hun werk kunnen doen. 

2.   Filtert de lucht 

Een airco filtert de lucht die er doorheen gaat, waardoor de luchtkwaliteit op de werkplek verbetert. Er zijn zelfs speciale filters beschikbaar die de lucht filteren op geuren, pollen, stofdeeltjes en allergenen. Hierdoor kun je de medewerkers verzekeren van een gezonde werkomgeving met schone lucht waarin weinig kans is op het verspreiden van eventuele virussen of vuildeeltjes. Zo verbeter je de werkomstandigheden van je werknemers en kunnen zij met een gerust hart iedere dag aan de slag. 

3.   Verbetering van de luchtvochtigheid 

Wist je dat een hoge luchtvochtigheid veel risico’s met zich meebrengt? Zo kan er bijvoorbeeld schimmelvorming ontstaan. Een constante blootstelling aan schimmels in de bedrijfsruimte kan erg schadelijk zijn voor de gezondheid. Daarnaast voert ons lichaam warmte af door te zweten, maar als de luchtvochtigheid erg hoog is lukt dit minder goed en ervaart ons lichaam problemen met de afvoer van warmte. Met een airco kun je de luchtvochtigheid beheersbaar maken en er zo voor zorgen dat deze altijd comfortabel en gezond is, waarmee je gezondheidsrisico’s vermindert. 

Kies voor gezonde werkomstandigheden

Door een airco te laten installeren kun je veel gevaarlijke situaties op het werk voorkomen. Met een airco zijn de temperaturen in de bedrijfsruimte altijd beheersbaar en weet je zeker dat jouw personeel in prettige omstandigheden werkt. Daarnaast kan de lucht worden gefilterd op stofdeeltjes, allergenen, pollen en geuren waardoor de luchtkwaliteit verbeterd wordt. Als laatste kun je de luchtvochtigheid reguleren en zorgt een airco daarmee voor een veiligere werkomgeving voor jou en je medewerkers. 

Blogbeheerder van Werkveiligheidswijzer

Leave A Reply