Veilig verbouwen? 3 tips om veilig je woning te verbouwen!

0

Staat er binnenkort een verbouwing in de planning? Een verbouwing soepel laten verlopen vergt de nodige organisatie en een goede planning. Tijdens het verbouwen moet er gedacht worden aan ontzettend veel factoren, waarvan de veiligheid een van de belangrijkste is. Het spreekt dan ook voor zich dat je maatregelen moet nemen om veilig te verbouwen. Maar hoe voorkom je ongelukken tijdens het verbouwen van je woning? Wij geven drie handige tips!

1. Zorg voor een opgeruimde omgeving

Tijdens een verbouwing is de kans groot dat het een grote rommel in huis is. Volkomen logisch natuurlijk, want er wordt de hele dag hard gewerkt. Toch is het van belang om tijdens het verbouwen sloopafval, zoals gruis en kapotte tegels op te ruimen. Het makkelijkste is om een bouwafval container voor de deur te laten plaatsen, zodat al het afval dat vrijkomt tijdens de verbouwing direct afgevoerd kan worden. Tijdens een verbouwing zit een ongeluk vaak in een klein hoekje. Puin dat rondslingert zorgt echter voor extra struikelgevaar.

Let op: wil je een container huren in Amsterdam of een andere grote stad? Informeer dan of er een vergunning nodig is.

2. Beschermende werkkleding

Tijdens het klussen is het een verstandige keuze om altijd beschermende werkkleding te dragen. Welke klus je tijdens de verbouwing gaat uitvoeren: het dragen van werkkleding biedt extra veiligheid. Denk bijvoorbeeld aan goede werkschoenen, handschoenen en een helm.

3. Schakel een professional in

Tijdens het verbouwen is het verstandig om zware en complexe bouwwerken uit te laten voeren door een professional. Je wilt natuurlijk dat de verbouwing op een veilige manier wordt uitgevoerd en dat je niet in een gevaarlijke situatie terecht komt. Een klein foutje bij zware en complexe bouwwerken of bij het aanleggen van elektriciteit kunnen grote gevolgen hebben. Schakel daarom een professional in bij complexe taken.

Blogbeheerder van Werkveiligheidswijzer

Leave A Reply