Handige kleding voor als je buiten werkt: 5 voorbeelden

0

Het wordt steeds vroeger donker en de feestdagen zijn weer in zicht: de winter is gestart! Wanneer je veel buiten werkt, brengt dit seizoen een aantal vervelende nadelen met zich mee. De slechte weersomstandigheden, de kou en donkere dagen hebben tot gevolg dat je jezelf extra goed moet beschermen. In dit artikel hebben we vijf voorbeelden onder elkaar gezet van kleding die jou extra beschermen wanneer je buiten werkt.

1. Handschoenen

Wanneer we denken aan onszelf beschermen tegen de kou, denken we gelijk aan handschoenen. Het dragen van handschoenen heeft naast de bescherming tegen de kou nog een aantal andere voordelen: zo blijven je handen soepeler en worden ze minder snel droog. Tip: kies voor handschoenen waarmee je jouw handen goed kunt bewegen en die ook nog eens stevig zijn.

2. Een warme jas

Een warme jas is een echte must voor mensen die buiten werken. Kies een jas met de juiste pasvorm. Het is belangrijk dat de mouwen de juiste lengte hebben en ook dat het rugpand lang genoeg is om jouw rug tegen de kou te beschermen. Ook is het handig om voor een speciale werkjas te kiezen met verschillende zakken. Een jas waar materialen in kwijt kunnen.

3. Een muts

Volgens Mens en Gezondheid is het extra belangrijk om je hoofd te bedekken wanneer je het snel koud hebt. Je verliest namelijk veel warmte via je hoofd, het dragen van een goede muts gaat dit tegen. Ook koude oren zijn verleden tijd wanneer je een kwalitatief goede muts draagt tijdens het werken.

4. Stevige schoenen of laarzen

Ben jij een bouwvakker? Dan is het dragen van stevige schoenen of laarzen extra belangrijk voor jou. Het dragen van speciale werkschoenen kan nare gevolgen voorkomen bij (kleine) werkongelukken. Je voeten worden namelijk extra goed beschermd wanneer er iets op valt. Hiernaast heb je ook meer grip wanneer het bijvoorbeeld regent of sneeuwt, waardoor je minder snel uitglijdt.

5. Een veiligheidshesje

De werkkleding die je draagt wanneer je veel buiten werkt, moet jou niet alleen goed beschermen tegen de slechte weersomstandigheden. Het is namelijk tevens van belang dat de kleding je helpt met zichtbaar worden in het donker. Een veiligheidshesje is hierbij een goede uitkomst en dus ideaal kledingstuk. Perfect voor mensen die vaak met het verkeer te maken hebben, zoals een verkeersregelaar!

Welke kleding is volgens jou essentieel voor mensen die buiten werken? Laat het weten in een reactie!

Blogbeheerder van Werkveiligheidswijzer

Leave A Reply