Gegarandeerd slagen voor jouw VCA Basis door de dagcursus

0

Het VCA Basis certificaat is erg belangrijk voor werknemers binnen de bouw- en aannemers sector om te hebben. Het VCA Basis certificaat geeft aan dat jij kennis hebt over jouw vakgebied en dat je klaar bent om veilig jouw werk uit te voeren. Veiligheid is niet alleen belangrijk voor jou en jouw collega’s, maar ook voor het milieu. Al deze zaken zijn opgenomen in het VCA Basis examen.

Wat is een VCA certificaat 

De letters van VCA staan voor een certificatie op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu. Het certificaat is vooral erg belangrijk voor bedrijven om te hebben, aangezien het een erkenning op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieuvriendelijkheid aangeeft. Dankzij een VCA certificaat toon jij aan dat jouw bedrijf bijdraagt aan het verbeteren van de omgeving, wat uiteindelijk zorgt dat meer klanten of investeerders gaan kiezen voor jouw bedrijf. De VCA Basis certificaten zijn vooral terug te vinden in bedrijven die zich bevinden binnen de bouw, fabrieken, installatiebedrijven en werkplaatsen. Ondanks dat dit geen verplichting is om te hebben voor een bedrijf, is het tegenwoordig wel een algemene voorwaarde die men oplegt. Door de VCA Basis certificaat weten bedrijven dat ze werknemers inhuren die de regels en handhaving op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu naleven.

Het voordeel van de VCA Basis cursus

Om het VCA certificaat te halen, moet jij een examen afleggen. Om het succes van het examen te garanderen is het aan te raden om deel te nemen aan een specifieke VCA Basis cursus. Dit kan bijvoorbeeld bij In1keerVCA. Bij dit cursusbureau kan jij binnen één intense cursusdag alles leren wat je moet weten voor jouw VCA Basis examen. Een belangrijk aspect om het leren gemakkelijker te maken, is door het interactief te houden. Je zult merken dat je tijdens een cursus genoeg wordt geprikkeld door bijvoorbeeld videobeelden, gesprekken en testen. De cursus is bedoeld om jou klaar te stomen om jouw examen in één keer te halen. 

Wat leer je tijdens deze cursus

Het VCA Basis certificaat is specifiek bedoeld voor werknemers die zich bevinden in de aannemer- en bouwsector. De VCA Basis is ook geschikt voor medewerkers die werken in de groene sector, denk bijvoorbeeld aan een milieuvriendelijke hovenier. Tijdens het examen worden er verschillende aspecten van de branche besproken. Het is belangrijk dat jij voorbereid bent om vragen te beantwoorden over het veilig uitvoeren van specifieke handelingen, het begrijpen hoe je moet handelen in gevaarlijke situaties. Er wordt verwacht dat je basiskennis beschikt over hoe je een ongeluk of onverwachte situatie moet aanpakken. Tijdens een cursus wordt jij klaargestoomd over deze onderwerpen, maar veel werknemers zullen al ervaren dat de basiskennis die ze in het vakgebied hebben het leren een stuk makkelijker maakt. Tijdens het officiële examen worden de vragen gesteld in verschillende manieren, denk bijvoorbeeld aan meerkeuzevragen, vraag en antwoord koppelen, rangschikken en juist of onjuist.

De garantie van slagen voor jouw examen

Het examen voor de VCA is altijd voorzien uit 40 verschillende vragen en je hebt de test gehaald wanneer je 26 of meer vragen goed beantwoord hebt. Het VCA examen duurt maximaal 60 uur en zodra je geslaagd bent, zal je de dag erna al in handen zijn van jouw certificaat. Dit certificaat is online terug te vinden en wordt daarnaast via de post opgestuurd.

Lees ook onze tips voor het vinden van de juiste werkschoenen!

Blogbeheerder van Werkveiligheidswijzer

Leave A Reply