De juiste werkkleding in de bouw geeft u gemoedsrust!

0

Wie in de bouw werkt, heeft functionele en praktische kleding nodig. De veiligheidsaspecten spelen een bijzonder belangrijke rol. Bovendien moeten broeken, overhemden en jasjes goed passen en comfortabel zijn om te dragen. Werkgevers die hun personeel werkkleding verschaffen, willen ook graag een uniforme uitstraling. In ruimere zin omvat veilige werkkleding ook werkschoenen, handschoenen en helmen. Op sommige werkterreinen moeten ook bepaalde regels en voorschriften in acht worden genomen.

Materiaal en vakmanschap

Werkkleding voor de bouw moet gemaakt zijn van duurzame materialen. Bij de aankoop let men op factoren zoals

  • ademend vermogen
  • goed wasbaar
  • duurzaamheid van het materiaal
  • bescherming tegen koude of warmte

Hoogwaardige gemengde weefsels van katoen en synthetische stoffen bieden de ideale omstandigheden. De naden van jassen en broeken moeten scheurvast zijn en bij voorkeur dubbel gestikt. Knopen en ritsen moeten goed gemaakt zijn. Overhemden die samen met een werkbroek worden gedragen, moeten gemaakt zijn van ademende en gemakkelijk wasbare stoffen voor een comfortabel gevoel.

Bij werk in de open lucht moet de werkkleding zijn aangepast aan de desbetreffende temperaturen. Warme, gevoerde werkjacks en broeken met thermische uitrusting zijn ideaal voor de winter, terwijl lichtere stoffen zorgen voor een goed lichaamsgevoel in de hoogzomer. Moderne stoffen zijn zeer slijtvast, duurzaam en veerkrachtig, zelfs in de dunnere versies.

Geschikt en nuttige extra functies

Kleding voor werk in de bouw moet perfect passen. Dit betekent dat een nauwsluitende pasvorm die toch voldoende bewegingsvrijheid biedt, ideaal is. Te losse kleding kan blijven haken aan gereedschap of bouwmateriaal en u kunt struikelen. Loszittende broeken en jassen zijn ook vaak onhandig bij het werken op ladders of steigers.

Werkbroeken en -jasjes zijn vaak voorzien van veel zakken. Kleinere gereedschappen, schroeven en ander werkmateriaal kunnen hier gemakkelijk worden opgeborgen. Als alternatief kan een afzonderlijke gereedschapsriem worden gebruikt.

Afhankelijk van het gebied waarvoor de werkkleding nodig is, zijn speciale extra voorzieningen nuttig, zoals bijzonder versterkte weefsels of snij- en hittebestendige materialen.

Kleur en visuele kenmerken

De kleur van de werkkleding zorgt voor een goede zichtbaarheid en dus voor meer veiligheid. Heldere kleuren zoals geel, oranje of oranjerood zijn van een afstand zichtbaar. Bovendien kunnen werkjacks worden uitgerust met reflectoren, zodat werknemers bij schemering en ‘s nachts onmiddellijk zichtbaar zijn. Ongelukken kunnen dus heel goed worden voorkomen.

Bedrukte werkkleding

Als werkgever en eigenaar van een bouwbedrijf hecht u waarschijnlijk ook belang aan het erkenningseffect. Rust uw werknemers uit met goede werkkleding in uniforme kleuren. U kunt petten, sweatshirts, werkjassen en shirts vormgeven met uw bedrijfslogo. Gespecialiseerde online drukkerijen voeren het drukwerk perfect uit. Uw logo en eventueel een slogan die uw bedrijf in de kijker zet, is een goede blikvanger op werkkleding en heeft een extra reclamevoordeel voor uw bedrijf. Met een keuze van kleuren in uw huisstijl wordt een bekwame indruk gemaakt.

Uw voordelen bij de aanschaf van goede werkkleding

De nadruk ligt op de veiligheid van uw werknemers. Kleding die is aangepast aan de werkomgeving is zeer nuttig bij het voorkomen van ongevallen. Heldere en levendige kleuren, een goede pasvorm en naleving van de algemene veiligheidsnormen voor werkkleding zijn van essentieel belang in de bouwsector.

Blogbeheerder van Werkveiligheidswijzer

Leave A Reply