De gevaren bij lekkages!

0

Iets wat iedere huiseigenaar altijd wil vermijden is een lekkage. Hiermee bedoelen we dan niet een lullige lekkage als een druppelende kraan. Eerder lekkage welke ook daadwerkelijk gevaren met zich mee brengen. Volgens de loodgieter Zwijndrecht moet iedere huiseigenaar op de hoogte zijn van deze gevaren. Gewapend met deze informatie zullen zij beter opletten bij een lekkage in huis. Door deze verbeterde oplettendheid, kun je lekkages in een vroeger stadium ontdekken. Door deze vroege ontdekking is het weer mogelijk om merendeel van de gevaren voor te zijn. Althans, als na de ontdekking direct een loodgieter wordt ingeschakeld om de lekkage op te lossen.

Gevaren bij gaslekkages

Lekkages in een woning hoeven niet altijd iets te maken hebben met lekkend water. Zo kan er ook een gaslekkage ontstaan. De gevaren die hiermee gepaard gaan, zijn voor de meeste mensen wel duidelijk. Een lekkage van een gasleiding kan namelijk ontploffingsgevaar veroorzaken. Zo kan de ontsteking van een open vlam in een kamer vol met gas, heel slecht uitpakken. De loodgieter Zwijndrecht vertelt dat het gevolg hiervan brand en/of ontploffing is, ofwel levensgevaarlijk! Op zijn minst zal er aanzienlijke schade zijn aan de constructie van het huis. Door dit grote gevaar bij een lekkage snel te kunnen ontdekken, hebben gasleveranciers opzettelijk een geur aan het gas toegevoegd. Dit moet ervoor zorgen dat we een gaslekkage op tijd kunnen ontdekken. Vervolgens zet je de ramen en deuren open en neem je direct contact op met een loodgieter, die de lekkage met spoed zal op te lossen.

Gevaren bij een waterlekkage

Eén van de gevaarlijkste waterlekkages die je kunt hebben, is niet afkomstig van gesprongen leidingen. Hoewel bij een gesprongen leiding het meeste water in een korte tijd vrijkomt, is dit niet een lekkage waarbij veel gevaar komt kijken. Deze lekkages ontdek je vrijwel onmiddellijk en kun je met snel handelen veel schade aan de woning voorkomen. Het grootste gevaar is afkomstig van lekkages welke lange tijd niet worden ontdekt. Dagelijks een aantal druppels die in de muren sijpelen, brengen meer gevaren met zich mee. Deze kunnen zowel de muren als de gehele constructie van het huis, onherstelbaar beschadigen. Muren en plafonds welke lange tijd zo vochtig blijven, zullen last krijgen van schimmel. Niet alleen zijn schimmels moeilijk te verwijderen, ze zijn tevens erg gevaarlijk voor de gezondheid!

Het is dus goed om continu alert te zijn op alle soorten lekkages. Zo voorkom je grote problemen en kun je snel handelen door een loodgieter in te schakelen. Succes!

Blogbeheerder van Werkveiligheidswijzer

Leave A Reply