Wat kan een slotenmaker voor het kantoor betekenen?

0

Het belang van goede beveiliging op het kantoor is voor de meeste wel duidelijk. Kantoorpanden staan namelijk vaak vol met waardevolle spullen, als computers, die een interessante prooi vormen voor inbrekers. Het is dan ook belangrijk om ervoor te zorgen dat men niet makkelijk het pand kan betreden. Dit is een taak die aan een slotenmaker dient over te laten. Een professional kan het kantoorpand van sloten, alarmsystemen en zelfs camerabewaking voorzien. Ofwel – alle toepassingen die de beveiliging van het kantoor verbeteren. Echter kan een slotenmaker nog veel meer voor het kantoor betekenen.

De veiligheid evalueren

Een slotenmaker kan namelijk een evaluatie uitvoeren van de veiligheid op het kantoor. Hierbij wordt niet alleen gekeken naar de beveiliging tegen inbraken. Een goede slotenmaker kijkt naar alle aspecten welke te maken hebben met de veiligheid. Zo wordt er gekeken naar andere gevaren als het uitbreken van brand. Na de evaluatie krijg je advies waar rookmelders het best geïnstalleerd kunnen worden en wat de beste evacuatieroute is. Een pand welke goed beveiligd is en waarvan deuren zijn afgesloten, moet namelijk ook een goede procedure hebben die men moet volgen in geval van brand.

Aparte kamers afsluiten

Niet alleen de computers, telefoons en laptops moeten beschermd worden, ook vertrouwelijke documenten moeten beveiligd worden. Niet alleen moeten deze documenten beschermd worden tegen inbrekers, maar ook tegen het eigen personeel. De beste oplossing hiervoor is om aparte kamers in het kantoor te creëren welke alleen toegankelijk zijn voor specifieke werknemers met juiste bevoegdheid. In deze kamers kunnen dan de vertrouwelijke documenten bewaard worden. Ook hiermee kan een slotenmaker helpen en ervoor zorgen dat dit op een slimme manier wordt gerealiseerd.

Persoonsregistratie

Toepassingen die een slotenmaker kan installeren waardoor de beveiliging van het kantoorpand wordt geregeld, kunnen soms ook voor andere doeleinden gebruikt worden. Een alarmsysteem kan bijvoorbeeld dienen als tijdregistratie. Zo worden werknemers geregistreerd op het moment dat ze het kantoor binnenkomen of weggaan. Dit is mogelijk doordat iedereen een aparte code krijgt. Tegenwoordig zijn er ook elektronische sloten welke geopend kunnen worden met een magneetpas of een digitaal bestand. Met deze sloten wordt het zeer eenvoudig om te registreren wie wel/niet de sleutel gebruikt.

Kort samengevat – het is enorm belangrijk om een kantoorpand goed te beveiligen. Informeer bij een goede slotenmaker welke zaken/sloten bij jou op het kantoor verbeterd kunnen worden.

Blogbeheerder van Werkveiligheidswijzer

Leave A Reply