Ga je verbouwen? Huur een container!

0

Ben jij op zoek tijdens de verbouwing van je huis of tuin naar een plek om je afval te lozen? Dan kun je ervoor kiezen om met een aanhangwagen heen en neer naar een afvalstation te rijden, maar je kunt ook zelf een container huren. En dat is tegenwoordig helemaal niet zo duur als je denkt en wel ontzettend makkelijk. Je hebt veel verschillende containers voor diverse soorten afval en in meerdere maten. Een container huren is het meest eenvoudige onderdeel van de hele verbouwing.

Welke container huren?

De grootte van de container hangt uiteraard af van de hoeveelheid afval die je tijdens de verbouwing produceert. Je kunt een container huren met een inhoud van 3m3, 4m3, 6m3, 10m3, 15m3 of 40m3. Dus afhankelijk van de grootte van de verbouwing heb je de mogelijkheid om de meest geschikte afvalcontainer te kiezen en zo betaal je nooit te veel. De meest verhuurde afvalcontainer is de container met een inhoud van 6m3. Genoeg voor de verbouwing van een badkamer of keuken. Daarnaast zijn er afvalcontainers voor andere soorten afval, zoals bouwafval, groenafval of sloopafval. In een restafval of bouwafval container kun alles indoen wat je niet meer nodig hebt tijdens en na je verbouwing. Wel zo makkelijk. In een groenafval container kun je al je afval van je tuin storten, zoals bladeren en takken. Heb je veel zand of aarde? Dan is een grondafval container het meest geschikt. Dit mag namelijk niet gestort worden in de normale groenafval container.

Een kleine container huren?

De kleinste maat container is 4m³. Om je een duidelijker beeld te geven: 1m³ staat ongeveer voor 13 kruiwagens. Voor dit type container moet je een ruimte vrijhouden ter grootte van een normale parkeerplaats. Een afvalcontainer mag je volladen tot maximaal 20cm boven de randen. Let er wel op dat is sommige gemeenten in Nederland alleen gewerkt mag worden met 2,5³ of 3m³ containers. Je mag ze wel vol storten zodat je uiteindelijk toch 4m³ kunt afvoeren.

Container huren en regelgeving

In sommige gemeenten moet je een ontheffing aanvragen voor het plaatsen van een container. Deze regelgeving verschilt per gemeente. In de meeste gemeenten kun je zonder problemen de container plaatsen op eigen terrein, denk hierbij aan de oprit of voortuin. Als je de container echter op de openbare weg wilt plaatsen, moet je dit vaak melden en heb je een ontheffing nodig. Houd ook rekening als een container huren wilt plaatsen op:

  • een fietspad, rijbaan of bij een kruising;
  • een calamiteitenroute;
  • nabij een uitweg;
  • nabij een busbaan;
  • nabij een brandkraan.

Een container huren is dus een verstandige start van iedere verbouwing.

Blogbeheerder van Werkveiligheidswijzer

Leave A Reply