5 tips voor werkschoenen in de offshore branche

0

Werk jij in de offshore branche? Dan ben je verplicht om speciale en extra beschermende werkschoenen te dragen. Het kiezen van goede werkschoenen kan best lastig zijn. Dit omdat het aanbod erg divers en breed is. Om je op weg te helpen geven we in dit artikel vijf tips voor werkschoenen in de offshore branche.

1. Kies voor flexibele schoenen

Werkschoenen zijn in diverse modellen verkrijgbaar. Elke werkschoen heeft een aantal min- en pluspunten, waardoor de gekozen werkschoen wellicht niet geschikt is voor jouw functie. Om te voorkomen dat je een verkeerde keuze maakt, is het belangrijk om rekening te houden met een aantal factoren. Voor de offshore branche geldt dat werkschoenen extra flexibel moet zijn. Tijdens het uitvoeren van werkzaamheden ben je namelijk veel in beweging. Hierdoor is een laag model meer geschikt dan een hoog model. Dit omdat je met lage werkschoenen eenvoudiger kunt bewegen.

2. Ga voor gepaste voetbescherming

De voeten van een offshore medewerker moeten extra beschermd worden. Werkschoenen met een stevige neus, zijn daarom niet geschikt. Daarom raden we je aan om te kiezen voor een model met een rubberen of stalen neus. Zo voorkom je, indien er een zwaar object op de voeten valt, een blessure.

3. Houd rekening met de werkomgeving

De werkomgeving speelt een grote rol bij het bepalen van welke werkuitrusting je nodig hebt. Dit geldt tevens voor het kiezen van de juiste werkschoenen. Goed om te weten – de zool van een werkschoen moet altijd hitte-, olie- en zuurbestendig zijn. Dit om beschadigingen te voorkomen en het risico te verminderen op verwondingen. Ook het bovenmateriaal van de schoen is van belang, deze moet namelijk 100% waterbestendig zijn.

4. Warme schoenen zijn een must!

Aangezien offshore werk plaatsvindt op zee, is het van belang om fysiek sterk te zijn om zo werkzaamheden goed uit te kunnen voeren. Offshore medewerkers moeten zich daarom extra beschermen tegen de kou, zodat het geen invloed heeft op de gezondheid. Niet alleen warme werkkleding, maar ook warme werkschoenen zijn daarom belangrijk. Kies voor werkschoenen welke goed zijn gevoerd zodat werkzaamheden op een comfortabele manier uitgevoerd kunnen worden.

5. Bepaal de juiste pasvorm

Werkschoenen worden vaak intensief gebruikt. Daarom is het essentieel dat je kiest voor werkschoenen met een goede pasvorm. Heb je brede voeten? Kies dan voor een breder model. Zorg er ook voor dat de maat goed is en dat de werkschoenen niet te los of strak zitten.

Veel succes met het uitkiezen van de nieuwe werkschoenen en vergeet niet de bovenstaande zaken mee te nemen in het beslissingsproces!

Blogbeheerder van Werkveiligheidswijzer

Leave A Reply